Почетна » Алексић у Лајковцу: Суштина економског патриотизма је бољи стандард грађана

Алексић у Лајковцу: Суштина економског патриотизма је бољи стандард грађана

од admin
0 коментар

 

„Економски патриотизам је гаранција да странци више неће узимати огроман профит на основу јефтине радне снаге, односно малих плата, док садашња власт заступа идеологију сиромаштва и грађанима говори да је срамота ако оду на море и или имају већу плату“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је „режим председника Србије Александра Вучића у претходних 10 година потпуно уништио Електропривреду Србије (ЕПС) и Колубару“, па Србија увози струју уместо да је извози, а грађани стрепе да ли ће бити искључења струје и рестрикција.

„Доскорашњи директор ЕПС-а Милорад Грчић, кога је створио Вучић, намерава да се извуче једним писмом у којем је написао да он више није директор. Не може, мораће да одговара и он и онај ко га је довео на то место, а то је Вучић“, рекао је Алексић.

„Грађани Србије ће 3. априла бирати да ли ће Грчић и слични, којих има у сваком јавном предузећу у Србији, одговарати за све што су починили. Мора да се спроведе лустрација и утврди одговорност свих штеточина, и зато ћемо донети закон о утврђивању порекла имовине и одузимању нелегално стечене имовине, а увешћемо и специјалног тужиоца за високу корупцију“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је се власт хвали смањењем незапослености, и додао да је проценат незапослених смањен зато што Србију годишње напусти 70.000 радно способних људи.

Председник Општинског одбора Народне странке Лајковац Александар Марковић рекао је да рекао је да грађани Лајковца плаћају најскупљу воду у Србији.

„Решићемо тај проблем ако нам грађани укажу поверење. Проблем је, такође, што Лајковац више нема ни железничку станицу, а био је железничко чвориште на прузи Београд-Бар. Наш циљ је и изградња топлане у Лајковцу“, рекао је Марковић.

Марковић је истакао и да у Лајковац мора бити враћен суд, како грађани не би губили цео дан да оду и врате се до суда у Убу.

Потпредседница Демократске странке Татјана Манојловић рекла је да „грађани очекују да уједињена опозиција преузме власт“ од режима који је злоупотребио све полуге моћи и да институцијама врати моћ која им припада по закону.

„Позивамо све грађане да на изборима гласају за листу ’Уједињени за победу Србије’, јер више немамо времена. Морамо да вратимо достојанство нашој држави и народу“, закључила је Татјана Манојловић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар