Почетна » Алексић у Пироту: Шта држава крије о катастрофи у Пироту, где завршавају хиљаде тона амонијака

Алексић у Пироту: Шта држава крије о катастрофи у Пироту, где завршавају хиљаде тона амонијака

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас у Пироту да министарка заштите животне средине Ирена Вујовић није урадила ништа да предупреди катастрофално изливање амонијака и да би због тога она и сви надлежни морали да одговарају и да хитно морају бити предузете мере како би биле спречене хаварије и на другим локацијама.

„Шта крију од грађана? Овакве катастрофе су могуће по целој Србији. Важно је питање где завршавају све отровне материје које се транспортују железницом кроз Пирот. Да ли све завршавају у ’Еликсиру’ или и у другим фабрикама? Где ’Еликсир’ складишти отпад. Шта је са хиљадама тона амонијака које се складиште у кругу те фабрике. Под којим се условима отпад одлаже и ко је одговоран за то“, рекао је Алексић.

Алексић је упитао шта ради Министарство животне средине и какве се дозволе издају за транспорт отрова.

„Излила се и фосфорна киселина код Зајечара. Све то нам говори да су људи у власти и они блиски власти спремни на све зарад профита и не баш их брига да ли ће због тога бити угрожени животи и здравље грађана“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је власт покушава да сакрије истину од грађана и да све држи „под велом тајности“.

„Неки министри су се прошетали, одржали конференције за новинаре у Пирот, вратили се у Београд и препустили грађане да се сналазе како знају и умеју. Нема озбиљнијих активности Сектора за ванредне ситуације нити Железница Србије“, рекао је Алексић.

Алексић је упитао „шта ради држава и за шта народ плаћа порез и државне службенике“.

„Надлежне инспекције хитно морају да утврде шта се све тачно превози пругама кроз Србију и у каквом су стању пруге којима се транспортују отрови“, рекао је Алексић.

Посланик Народне странке Ђорђе Станковић рекао је да су државне институције заказале у отклањању последица катастрофалног изливања амонијака у Пироту.

„Трагедија у Пироту је велика опомена и држава мора да учини све да спречи овакве трагедије“, рекао је Станковић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар