Почетна » Алексић у Прокупљу: Промене из корена могуће само ако се Србија врати својим коренима

Алексић у Прокупљу: Промене из корена могуће само ако се Србија врати својим коренима

од admin
0 коментар

„Власт је одлучила да изумру велики делови Србије, као што је Топлички округ, где се села гасе а градови празне и људи одлазе због велике беде и лоших услова за живот. Нема путева, пре две године је угашена пруга Ниш-Мердаре, у Куршумлију долази један аутобус дневно, људи немају посла, а од пољопривреде не могу да живе“, рекао је Алексић у Прокупљу на предизборној конвенцији коалиције Уједињена Србија.

„У Топлици још одзвања обећање председника Србије Александра Вучића изу 2019. године, када је обећао ’топлички додатак’ на плате учитеља, професора и лекара. Вучић је слагао, као и за све остало, и зато је Топлички округ сада један од најсиромашнијих делова Србије, који се највише празни“, додао је Алексић.

Потпредседник Народне странке је навео да је „наш народ некада производио тракторе, телевизоре, возове, храну за читаву Европу, а да га данас власт убеђује да то не зна да ради“, него је потребно да се даје огроман новац странцима „да би нам показали како се гаје свиње“.

„Стуб развоја Србије мора да буде економски патриотизам и да све инвестиције буду усмерене у домаће фирме и наше људе“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да листа „Уједињени за победу Србије“ гарантује да ће, када добије подршку грађана, спровести посебан план за развој Топлице, јер је то стратешки важан део Србије на административној линији са Косовом и Метохијом и из којег потичу корени српске средњевековне државе.

„Ако је краљ Милан 1880. године могао да донесе закон о насељавању Топлице, када су сви добили кућу и имање, зашто то ми не бисмо данас могли да урадимо? Политичари на власти одлучују да ли ће уложити у ’Јуру’ и ’Леони’, Београд на води или у наше људе, села и градове“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар