Почетна » Алексић: У Србији ври као у експрес лонцу, грађани ће на изборима оценити пљачкашку власт

Алексић: У Србији ври као у експрес лонцу, грађани ће на изборима оценити пљачкашку власт

од admin
0 коментар

 

„Опљкачкали су Телеком, ЕПС, Крушик… Све поскупљује, ситуација у држави је катастрофална, а политика СНС-а је да Србију претвори у ријалити у којем се о томе не говори, него вређају сваког ко критикује власт и проглашавају га за издајника и страног плаћеника“, рекао је Алексић телевизији „Инсајдер“.

Алексић је навео да у Србији нема дијалога јер га власт не жели, што доводи до „мржње, агресије, улице, батинаша и таргетирања у медијима под контролом власти“.

„У Србији један човек одлучује о свему, а то је председник Србије Александар Вучић. Место за дијалог је парламент, али тамо нема дијалога јер је садашњи сазив скупштине нелегитиман и тамо седе академци СНС-а који непрекидно воде кампању трасирану са врха те странке. Зато су грађани морали да изађу на улице да би се њихова реч чула и да би одбранили своју имовину, земљу, ваздух и реке“, рекао је Алексић.

„Када је реч о дијалогу, није проблем у опозицији. Правила дефинише власт, која контролише институције и медије. Не можете очекивати дијалог ако свако ко укаже на злоупотребе у Телекому, ЕПС-у или ’Крушику’ буде означен као страни плаћеник“, додао је Алексић.

Алексић је подсетио министарку за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордану Чомић да је у изборној кампањи „слала поруку грађанима са повезом на очима да неће да ћути и да је стрељају, а да је после тога прихватила да будете министарка у тој власти“.

„Сада се питате зашто организације цивилног друштва неће да разговарају са вама. Неће, јер немају поверења и јер нисте доследни. Изненађен сам ставом Гордане Чомић да је садашњи сазив парламента најбољи у новијој историји, јер неко ко је на челу Министарства за друштвени дијалог не може да каже да је добро што у парламенту влада једноумље“, рекао је Алексић.

„Да ли сте питање питали колеге у Влади Србије о погибији пилота хеликоптера Омера Мехића као што сте то чинили док сте били у опозицији или чекате да поново постанете опозиција па да онда опет поставите то питање“, упитао је Алексић министарку Гордану Чомић.

Алексић је истакао да су „сви игнорисали“ став Венецијанске комисије да не би требало расписивати референдум годину дана након промене Закона о референдуму.

„Шта је сврха расписивања референдума о промени Устава Србије два месеца пред изборе? Зашто се то сада ради ако већ све није договорено“, упитао је Алексић.

Алексић је Гордани Чомић рекао да неће учествовати у „њеним сесијама дијалога јер је скупштина нелегитимна, акт о промени Устава је нелегитиман и референдум је нелегитиман“.

„Ако добијемо поверење грађана 3. априла, онда ћемо добити прилику да разговарамо о свему. Сада не можемо да жмуримо и правимо се луди и кажемо ’нема везе што сте тукли људе чекићима и моткама и хапсили их’. Не може на тај начин да се креира дијалог“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар