Почетна » Алексић: У току је пад Вучићевог режима, грађани схватили да Србијом управља криминални клан

Алексић: У току је пад Вучићевог режима, грађани схватили да Србијом управља криминални клан

од admin
0 коментар

 

„Грађани су за све ове године схватили да Србијом управља криминални клан на чијем челу је Вучић и више нико не верује у то да је неко други одговоран за стање у земљи, јер када десет година одлучујете о свему, не можете рећи да је крив неког други. Сви министри, директори, градоначелници… само су лутке на концима које вуче Вучић“, рекао је Алексић у интервјуу за недељник „Нови магазин“.

„Када се за све у земљи питате, онда сте за све у земљи и одговорни, а због тога ће у наредним месецима пад Вучићевог рејтинга бити све стрмоглавији. Овај режим ће се срушити као кула од карата, а онда на нама остаје да им покажемо шта значи реч одговорност на коју су они заборавили током десет година власти услед излива бахатости у мозак“, додао је Алексић.

Алексић је навео да после избора, најављених за 3. април 2022. године, ништа више неће бити исто, и да режим на изборима „може претрпети пораз и отићи у историју“.

„Данас је готово свима јасно да власт не може да добије изборе у Београду и да не може да има апсолутну већину у парламенту, као и да је реално да кандидат опозиције уђе у други круг избора за председника Србије са великим шансама за победу“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да ће опозициони савез којем припада и Народна странка у јануару објавити имена кандидата за председника Србије и градоначелника Београда.

„У току су интензивни и озбиљни разговори са могућим кандидатима о којима сви морамо да се сложимо. Одлуку нећемо донети на брзину, јер сматрамо да је најважније да кандидати могу да подигну бираче из апатије, да уливају поверење и наду грађанима и, што је најважније, да могу да угрозе Александра Вучића и његов режим. То ће сигурно бити кандидати иза којих ће моћи да стану и да их подрже сви грађани који су против актуелне власти“, рекао је Алексић.

„Што се Народне странке тиче, сматрамо да би што пре требало да кренемо у кампању и представимо кандидате. Договор са партнерима из коалиције је да после Божића одржимо велики предизборни скуп на којем ћемо представити наш програм и кандидате и да потом кренемо у кампању“, додао је Алексић.

Упитан о референдуму о променама Устава Србије везаним за правосуђе, заказаном за 16. јанаур 2022. године, Алексић је одговорио да „неки још нису схватили да је свака Вучићева акција нова подвала на коју не смемо насести“.

„Референдум није случајно расписан на два месеца пред изборе и у стању огромних подела у друштву и непостојања друштвеног дијалога. То је урадио управо да би опозицију навео да се бави сама собом, односно да се расправља да ли излази на референдум или не, па уместо да се боримо сви заједно против режима, ми јуримо свој реп“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да они који се залажу за излазак на референдум заправо помажу Вучићу исто као што су му помогли изласком на изборе које је опозиција бојкотовала.

„Не могу себе да замислим у истој колони са Милицом Заветницом, Владимиром Ђукановићем, Левијатаном, Мишом Вацићем и сличнима који се залажу за излазак на референдум“, рекао је Алексић.

„Заговорници тезе да ће се бетонирати партијско правосуђе ако референдум прође, требало би да буду свесни да ће нам изласком и давањем легитимитета избити из руку аргумент да после избора тражимо поништавање нелегитимног референдума који је спровела нелегитимна власт и да се изборимо за нови референдум са другачијим уставним променама које ће подразумевати независност правосуђа као треће гране власти“, додао је Алексић.

Алексић је навео да је „лично за то да се референдум не одржи и да блокирамо на улици“.

„Сматрам да би референдум требало одложити за после избора и то тако што ће скупштина донети нову одлуку и променити датум одржавања. Да је то могуће и да је Вучић спреман да подлегне притиску, показали су управо закони о Рио Тинту који су измењени у року од 48 сати“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар