Почетна » Алексић: Важан је сваки глас, више немамо право на грешку

Алексић: Важан је сваки глас, више немамо право на грешку

од Жиг Инфо
0 коментар

Потпредседник Народне странке и трећи на листи Уједињени за победу Србије Мирослав Алексић изјавио је данас да ту листу чине доследни људи доказани у својим професијама, који се боре против криминала и корупције, док су у врху СНС-а „сви који су изазивали нестабилност, мржњу и поделе“.

„Ми се не кријемо иза глумаца и лекара на билбордима, него смо сви изашли својим именом и презименом и ставили се држави и народу на располагање. После промене садашњег режима изградићемо нормалну и демократску државу, јер је Србија богата земља вредних људи, али сада има лошу власт“, рекао је Алексић у интервјуу за портал „Суботичке“.

Алексић је навео да „ако СНС, не дај Боже, победи на изборима“ 3. априла, државом неће управљати лекарка Даница Грујичић нити глумац Лазар Ристовски, него Александар Вулин, Ана Брнабић и „неки ристичевићи, орлићи и слични, а суштински ће о свему одлучивати председник СНС-а Александар Вучић“.

„Зато нам је важан сваки глас, јер више немамо право на грешку. Последња прилика за изградњу нормалне државе указаће се после окончања Вучићеве владавине“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да ће после смењивања „режима СНС-а са власти основни задатак бити поновна изградња државе“, односно успостављање система владавине институција који сада не постоји.

„Успоставићемо владавину права, која подразумева сет закона о лустрацији, одузимању нелегално стечене имовине и специјалном тужиоцу за високу корупцију“, рекао је Алексић.

„Србију су окупирали Вучић и групица око њега и они се понашају као да је цела држава њихово наследство, и зато сада Србија више личи на племе које води поглавица него на уређену државу“, навео је Алексић.

Алексић је рекао да је суштинска децентрализација „насушна потреба Србије, која је данас централизована више него икада“.

„Велики делови Србије се празне и села изумиру, јер је пољопривреда уништена у последњих десет година. Ако се кључна овлашћења не пренесу на градове и општине и ако новац који се тамо ствара не остане у локалним срединама, поставља се питање опстанка многих градова“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар