Почетна » Алексић: Верујем да ће бити постигнут договор о изборима, у супротном немири и блокада

Алексић: Верујем да ће бити постигнут договор о изборима, у супротном немири и блокада

од admin
0 коментар

 

„У супротном, алтернатива изборима били би револуција или протести и немири. Не верујем у два циклуса бојкота, јер би следећи пут била блокада избора. Има много више људи који су против власти него за њу. Власт ће бити одговорна ако се не нормализује политички живот у Србији“, рекао је Алексић телевизији Н1.

„Председник парламента Ивица Дачић јутрос каже да ће размислити шта ће дати. Шта ће дати коме? Шта има они да дају било коме? Није реч о опозицији, него о грађанима Србије који би требало да живе у нормалној и демократски уређеној држави и да слободно бирају и да буду благовремено и истинито информисани, а власт као да сада некоме даје милостињу“, додао је Алексић.

Алексић је навео да би до среде, 1. септембра, од представника Европског парламента који посредују у преговорима о изборним условима, требало да стигне предлог документа који ће бити полазна основа за дијалог чији је наставак планиран за 17. септембар и 18. септембар.

„У том предлогу теме ће бити слобода медија, као и притисци на бираче у јавним предузећима и државним установама. После преговора би требало да дођемо до коначног документа који ће бити обавезујући и за власт и за опозицију, а мора постојати и тело које ће контролисати договорено у периоду од шест месеци пре одржавања избора“, рекао је Алексић.

„Најкритичнија тачка у преговорима биће заступљеност опозиције у медијима, а првенствено на Радио-телевизији Србије, потом и функционерска кампања и притисци на бираче. Око тога се мора постићи договор“, додао је Алексић.

Упитан о криминалним аферама, Алексић је одговорио да Србијом „влада мафија“ и да се ниједан велики случај није догодио без умешаности „режима огрезлог у криминал и корупцију“.

„У случају ’Јовањица’ ухапшен оптужени су државни службеници, у случају ’Беливук’ хапшени су полицајци попут Горана Папића, а таблоидно је оптужена и Дијана Хркаловић.

Зашто не ухапсе и Дијану Хркаловић? Плаше се, јер она има много да каже о председнику државе Александру Вучићу и о власти“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да Вучић није способан да управља државом, јер држава не може да процесуира Дијану Хркаловић и Славишу Кокезу, за кога су таблоиди навели да је „украо 640 милиона евра“.

„Да је Вучића способан да управља државом, онда би на суду завршили људи које они провлаче кроз таблоиде, али се режим очигледно плаши шта би се сазнало било када би сви они дошло до суда. Није им можда проблем да некога приведу, али се плаше да ти људи дођу до суда. Плаше се да ће бити откривене везе политичара са Беливуковим кланом, ’Јовањицом’ и другим случајевима“, додао је Алексић.

Алексић је навео да посланик СНС-а Владимир Ђукановић напада полицију као адвокат првооптуженог у предмету „Јовањица“ Предрага Колувије.

„Нико истовремено не помиње Мирка Шкера из БИА, за кога сам неколико пута питао да ли је он био организатор људи из безбедносних структура умешаних у ’Јовањицу’ и да ли је он био спона између политике и државних безбедносних структура“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је тужилаштво „чува леђа Вучићевом режиму“ уместо да се бори против криминала.

Можда ти се свиди

Оставите коментар