Почетна » Алексић: Весић да каже ко је стварни власник фирме Баувезен

Алексић: Весић да каже ко је стварни власник фирме Баувезен

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да би министар грађевинарства Горан Весић „и те како могао да помогне“ у разоткривању стварних власника фирме Баувезен (Бауwесен), умешаног у корупционашку аферу у ЕПС-у, због које су смењене тужитељке Бојана Савовић и Јасмина Пауновић, које су радиле на том случају, као и власника фирме „Хидро тим солушн“.

„Та фирма је добила посао од 359 милиона евра за превоз угља из Колубаре“, рекао је Алексић на седници Скупштине Србије.

Алексић је навео да би требало утврдити и ко су стварни власници компаније „Миленијум тим“ и да ли су то стварно Иван Бошњак и Стојан Вујко или постоје и „други људи из власти“.

„’Миленијум тим’ је купио Врањску бању за 1,8 милиона евра, а онда је од државе добио бесповратну помоћ од 10 милиона евра. Савет за борбу против корупције је навео да ’има индиција о организованом кривичном делу и куповини испод тржишне вредности’, али тим поводом нико није реаговао“, навео је Алексић.

Алексић је истакао да се независне институције, попут Државне ревизорске институције и Агенције за спречавање корупције, не баве случајевима попут градње Моравског коридора, који је 2014. године био уговорен за 520 милиона евра, а на крају ће коштати милијарду евра.

„Државни ревизор Душко Пејовић није ми одговорио ни на једно питање, једино је потврдио да његов син ради као интерни ревизор у Радио-телевизији Србије (РТС), а питам га сада да ли је његова ћерка до пре неколико месеци радила као интерни ревизор у Београдском водоводу, као и да ли је његова супруга председница Надзорног одбора Републичког завода за социјалну заштиту“, рекао је Алексић.

„Да ли су то разлози због којих се Пејовић не бави трошењем државног новца“, упитао је Алексић.

Алексић је навео да је у извоз 3.500 ракета „град“, које су „пронађене у словачком складишту а биле су спремне за извоз у Украјину“, умешана фирма ћерке Слободана Тешића, и упитао министра одбране Милоша Вучевића да ли је то начин да се избегне то што је Тешић на црној листи америчке администрације.

„Како је могуће да су БИА и Министарство спољних послова дали дозволе за извоз тих ракета у Турску, када се зна да Турска производи исте те ракете“, питао је Алексић Вучевића.

Посланица Народне странке Славица Радовановић рекла је да виши тужилац у Београду Ненад Стефановић смењивањем тужитељки Бојане Савовић и Јасмине Пауновић „сасекао руке полицији“.

„Полиција не може да ради без сагласности тужилаштва. Основни постулат на којем се заснива рад полиције је заштита грађана и њихове имовине, али грађани неће бити заштићени ако се смењују тужиоци који се боре против корупције“, рекла је Славица Радовановић.

Славица Радовановић је указала на лош рад локалних власти у Ћуприји и Пожаревцу, које троше новац грађана на „беспотребне ствари“.

„Општа болница у Ћуприји више личи на хорор филм него на место у којем се људи лече. Локална власт даје 20.000 евра за певаче, уместо да даје за новорођену децу“, рекла је Славица Радовановић.

Славица Радовановић је истакла да су у Пожаревцу угашене некада успешне фирме, и додала да је „све уништено“.

„Мали привредници једва преживљавају и без њих ће се наши градови потпуно пропасти“, закључила је Славица Радовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар