Почетна » Алексић: Влада да укине забрану извоза пшенице или хитно уведе нове мере за пољопривреднике

Алексић: Влада да укине забрану извоза пшенице или хитно уведе нове мере за пољопривреднике

од admin
0 коментар

 

„Позивам председника СНС-а Александра Вучића да престане да се игра са пољопривредницима и да преко њихових леђа глуми великог забринутог господара. Одлазећа власт је уништила српског сељака и пољопривреду у последњих 10 година и сада, пред крај мандата, наставља да их уништава погрешним одлукама које су последица тешког незнања“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је „одлазећа Влада Србије одлуком о забрани извоза пшенице и кукуруза директно нанела ударац ионако осиромашеним пољопривредницима“, јер ће они морати по далеко нижим ценама да продају на домаћем тржишту услед вишка због забране извоза.

„Пољопривредници који не могу да обезбеде вештачко ђубриво ни по три пута већој цени од прошлогодишње, који једини у Европи немају попуст на дизел и којима су субвенције у последњих 10 година смањене са 12.000 динара на 4.000 динара по хектару, данас доживљавају да им држава не дозвољава ни да продају своје производе по доброј цени“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да пољопривредници поново трпе јер неспособна власт „није обезбедила довољно жита и пшенице из прошлогодишње жетве и складиштила их у силосе робних резерви у којима нико не зна право стање и количине“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар