Почетна » Алексић: Власт ће морати да нормализује изборне услове, опозиција може да победи

Алексић: Власт ће морати да нормализује изборне услове, опозиција може да победи

од admin
0 коментар

 

„Ми смо рекли да је минимум да се ослободе медији, пре свега Радио-телевизија Србије, коју сви плаћамо, да се спрече притисци на бираче и крађа избора и да изборни систем може да функционише нормално. Верујем да ће то и догодити као резултат преговора уз посредовање ЕУ“, рекао је Алексић у интервјуу за портал Истиномер.

Алексић је истакао да „Вучић веома добро зна да мора“ да поштује захтеве ЕУ и да није довољно то што је „сервилан према њима“.

„Потребно је да Србија која тежи да буде чланица ЕУ среди политички амбијент и омогући нормално одржавање избора, да постоје власт и опозиција и да се дође до каквих-таквих институција“, рекао је Алексић.

Алексић је разговор у Скупштини Србије, којем је присуствовао и председник Србије, назвао „Вучићевом представом“.

„Вучић не жели да се суштински било шта промени у вези са изборним условима, слободом медија и притиском на бираче. Њему је ово сада идеално како би могао да настави да влада. Идеално му је да буде тоталитарни владар који нема опозицију, контролише медије и има систем за застрашивање бирача кроз уговоре о делу и за куповину гласова. Њему одговара да се ништа не промени“, рекао је Алексић.

Алексић је оценио да ће истог дана бити одржани председнички, парламентарни и локални избори.

„Опозиција мора да нападне из све снаге све изборе, од којих су за промену власти кључни избори за председника Србије, али ако не буде договора око изборних услова, нећемо више чекати са стране да се неко смилује, нешто ће се догодити – протести, немири сукоби… То није моја жеља или хир било кога из опозиције, него ће то гладан и обесправљен народ… Све ври као у експрес лонцу“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је опозиција у Београду фаворит и да то мора искористити.

„Опозиција мора да учини све како Вучић не би више имао парламентарну већину и то је амбијент у којем он више неће моћи да влада, а ако буде другог круга председничких избора, онда је у другом кругу све могуће. То би требало да буде циљ опозиције и верујем да ћемо постићи договор“, рекао је Алексић.

„Када дође моменат у којем ће се знати да излазимо на изборе, опозиција ће се договорити, сешћемо за сто и предложићемо најбоље кандидате и кренућемо у велики обрачун са режимом заједно са незадовољним народом, којег је много више од оних који су у власти. Том народу је потребна јака порука и јасан пут и правац којим желимо да идемо и он ће стати иза нас“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар