Почетна » Алексић: Власт још више расипа новац грађана уместо да заузда инфлацију

Алексић: Власт још више расипа новац грађана уместо да заузда инфлацију

од Други Пишу
0 коментар

Шеф одборничке групе Народне странке у Мирослав Алексић изјавио је данас да власт нема одговор на инфлацију, несташице и поскупљења бензина, млека и струје, и да због тога „покушава да превали одговорност на друге“, док се председник Србије Александар Вучић „руга српским сељацима и вређа их“.

„Неистина је Вучићева тврдња да нема млека јер нико неће да устаје у 4 ујутру и храни и музе краве. То је ругање српским сељацима, којима држава у откупу литар млека плаћа као литар воде. Сељаци и те како знају колико је то тежак и мукотрпан посао, али им држава ни на који начин није помогла, ни кроз субвенције нити кроз друге видове подршке“, рекао је Алексић на седници Скупштине Србије.

„Зато данас нема млека и зато је преполовљен број музних крава у Србији, па имамо пољско млеко у продавницама, а не наше, домаће. Нема произвођача у Србији, јер људи неће да раде нешто што им не покрива ни елементарне трошкове, а камоли да нешто зараде. Зато се у Србији гасе село и пољопривреда“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да није истина да цене бензина у Србији скачу због поскупљења нафте на светском тржишту.

„То је лаж, јер је сирова нафта на светском тржишту од марта до данас појефтинила за 26 динара, а у Србији је поскупела за 30 динара“, рекао је Алексић.

Алексић је навео струје у Србији неће бити зато што су ЕПС упропастили људи попут бившег директора Милорада Грчића, који је био власник печењаре, и додао да је неистинита тврдња власти да су проблеми у снабдевању струјом последица „ситуације у свету“.

„Лаж је и да је инфлација увезена, а истина је да је у Европи инфлација мања него у Србији“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да власт покушава да „лажима превали одговорност на друге“.

„Предложене Измене закона о министарствима не обухватају ни економски ни национални патриотизам, али су зато пуне расипања новца грађана, од броја министарстава, који је највећи у Европи, до начина на који су организована“, рекао је Алексић.

„Уместо одговора на инфлацију и тешке услове у којима грађани живе, власт предлаже владу која је последица политичке трговине, пошто СНС више нема апсолутну већину и мора да намири коалиционе партнере и обезбеди им плате и места у управним одборима“, додао је Алексић.

Алексић је навео да је Народна странка предложила спајање туризма са привредом, уместо спајања туризма и омладине у једно министарство.

Шеф посланичке групе Народне странке рекао је да је клан Вељка Беливука настао за време „режима СНС-а и Вучића“, који није хтео или није знао да спречи функционисање те криминалне групе, и да зато мора да одговара.

„У случају ’Јовањица’ цео врх власти, председник, премијерка, посланици и сви остали, бране произвођача наркотика, а директор БИА Братислав Гашић је био у контакту са оптуженим власником тог имања Предрагом Колувијом, и у тај случај су били умешани представници ВОА, БИА и МУП“, рекао је Алексић.

„Процеси су у току и ви утичете на те процесе тако што покушавате да их обесмислите тврдњама да је то неко наместио. Ко је коме шта наместио? Интерес грађана је да се не производи дрога у Србији, да нашој деци не продају дрогу на улицама“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар