Почетна » Алексић: Власт користи рат у Украјини за ширење страха и скретање пажње са животних тема

Алексић: Власт користи рат у Украјини за ширење страха и скретање пажње са животних тема

од admin
0 коментар

 

„Председник Србије Александар Вучић и влада нам говоре да је све пуно и да имамо пшенице, грашка и пасуља, али побогу, Србија је богата пољопривредна земља и наравно да имамо довољно грашка и пасуља“, рекао је телевизији Нова С Алексић, који се бави пољопривредном производњом у Трстенику.

Алексић је истакао да би Србија требало да задржи неутралан став, а не да „води светске расправе“.

„Јучерашње гласање Србије у УН за осуду Русије је производ лоше међународне политике коју власт у Београду води већ 10 година. Вучић више не може да одржи конзистентан став Савета за националну безбедност да подржава територијални интегритет Украјине али да неће уводити санкције Русији, пошто се после два дана се догодило нешто сасвим другачије. То значи да је он уцењен јер на Западу знају за криминал и корупцију у Србији и питање је шта су му ставили на сто да би променио мишљење“, рекао је Алексић.

„Мислим да, пошто је Србија за два дана променила став, можемо очекивати да после избора 3. априла уведу санкције Русији ако СНС остане на власти, а можда санкције уведу и пре“, рекао је Алексић.

Упитан о оптуженој бившој државној секретарки МУП-а Дијани Хркаловић, Алексић је одговорио да њен случај доказује да је врх власти умешан у све велике криминалне афере.

„Посланик СНС-а, адвокат Владимир Ђукановић, бранилац је у свим случајевима за које је власт заинтересована, и сада је добио задатак да брани Дијану Хркаловић, коју је до скоро јавно оптуживао да је са бившим министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем планирала државни удар против Вучића. Он брани и власника ’Јовањице’ Предрага Колувију. То само показује да је врх власти умешан у све“, рекао је Алексић.

На питање о контроли предстојећих избора, Алексић је одговорио да ће коалиција Уједињена Србија покрити сва бирачка места бар са по два обучена контролора, који ће моћи да спрече изборну крађу.

„Власт се припрема и обучава своје људе како да краду изборе и сада покушавају да сазнају ’у главу’ који грађани уписани у бирачки списак неће бити у Србији на дан избора. Њихови активисти воде ту евиденцију и припремају да украду гласове тих људи тако што ће приказати као да су гласали за СНС и убацити заокружене листиће у кутије“, рекао је Алексић.

Алексић је поновио да су у Србији „промене из корена“, што је слоган листе „Уједињени за победу Србије“, могуће „само ако се Србија врати својим коренима и сагледа свој идентитет, културу и породицу“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар