Почетна » Алексић: Вучић договорио предају надлежности на Косову и Метохији, а то представља као отимање

Алексић: Вучић договорио предају надлежности на Косову и Метохији, а то представља као отимање

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да не постоји никаква опасност у вези са пререгистрацијом возила на Косову и Метохији, него је у току „велика представа“ у којој председник Србије Александар Вучић покушава да предавање надлежности властима у Приштини о којима се договорио представи као отимање на силу.

„Вучић шаље авионе на дронове, а не постоје никакви проблеми. Био сам на северу и југу Косова и Метохије када су прошли пут таблице биле тема, идем тамо једном месечно, и тамо не постоји оно што се у централној Србији представља у медијима“, рекао је Алексић телевизији Нова С.

„Наши људи на Косову и Метохији, поред проблема са Албанцима, највећи проблем имају са Српском листом, која их уцењује и малтретира и не могу да добију посао нити дрва за огрев ако нису у Српској листи“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да је Српска листа „криминална организација која држи људе у окупацији“ и да она не помаже Србима него их растерује са Косова и Метохије.

„У то су ме уверили људи у Липљану, Грачаници и Косовској Митровици“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да власт у Београду стално окривљује председника владе самопроглашеног Косова Аљбина Куртија, а да Вучић прећуткује да Српска листа коју контролише „даје већину Куртијевој влади и седи у тој влади“.

„Вучић је развластио Србију на Косову и Метохији и то је чињеница“, рекао је Алексић.

Алексић је поводом наставка суђења оптуженима за узгајање више тона марихуане на „Јовањици“ рекао да се тај процес одуговлачи јер „режим покушава да прикрије улогу челних људи државе“ у тој афери.

„Тај процес је могао да буде завршен за шест месеци, али они настоје да прикрију одговорност врха државе“, рекао је Алексић.

Алексић, који се бави пољопривредном производњом у Трстенику, рекао је да је у последњих 10 година број крава у Србији смањен са 480.000 на 190.000, јер се узгој постао неодржив, и зато грађани Србије купују млеко из Пољске уместо домаћег млека.

„Србија данас увози кромпир из Француске и поврће из Албаније, а све то може да се производи у Србији. Грађани скупо плаћају увозно поврће, домаћи пољопривредници престају да раде јер им се не исплати и људи одлазе са села. Годишње се у Србији угаси између 40 и 50 школа у селима, све је то повезано“, рекао је Алексић.

„Власт је уништила пољопривреду и тешко ће се опоравити. Од пољопривреде живи милион и по људи, а само три одсто буџета се издваја за пољопривреду, док се у развијеним државама за подстицаје издваја 30 одсто“, додао је Алексић.

Алексић је навео да је Вучић „прво осиромашио нацију а онда ју је уплашио, јер се тако најлакше влада“.

„Окружио се ’прљавим’ људима који су оптерећени аферама, јер такве лакше контролише и нико од њих не може ни да помисли да формира своју фракцију у СНС-у. Све ради само због политичког и финансијског интереса, свог и режима којим управља“, рекао је Алексић

„Његов интерес за Србију постоји само на његовим конференцијама за новинаре и у јавним наступима у којима се представља као да је забринут за грађане, па је онда тужан, па само он непрекидно ради, нико осим њега ништа не ради… Све је то лаж. Како он стварно види Србију и грађане показује то кога поставља за министре и челнике јавних предузећа“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар