Почетна » Алексић: Вучић је генератор стварања криминалних структура, Беливук радио за власт

Алексић: Вучић је генератор стварања криминалних структура, Беливук радио за власт

од admin
0 коментар

 

„Беливук се у међувремену осилио, наређивао полицајцима и није се бојао тужилаца ни судија јер је имао заштиту државе. У јавности су се појавиле фотографије на којима је Вучићев син у друштву Беливукових људи. Вероватно је избио неки сукоб и Вучић сада брани своју породицу“, рекао је Алексић телевизији Нова С.

Алексић је истакао да „нема дилеме да ли постоји веза власти и Беливука, чија је група „све радила за државу“.

„Беливукова група је летос бранила скупштину када су се грађани побунили због најаве поновног увођења полицијског часа. Пре него што је полиција ушла у скупштину, Беливукови људи су стајали на улазу и задржавали грађане и претварали се да су и они демонстранти како људи не би ушли у парламент“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је „Вучић несрећник кога ће на крају опозиција морати да брани од његових људи“.

„Све што је опозиција говорила се показало као тачно. Опозиција је пре две године говорила шта ради Дијана Хркаловић, говорили смо да је Горан Папић пребио Дејана Пејовића, а сада је Папић доведен у директну везу са Беливуком. Боље би било да Вучић слуша нас, а не директора БИА Братислава Гашића и министре Александра Вулина и Небојшу Стефановића, јер му они очигледно не дају релевантне информације“, рекао је Алексић.

Алексић је рекао да је чудно што оптужницом „Јовањица 2“ нису обухваћени Дијана Хркаловић и члан Градског већа Београда Драгомир Петронијевић, који је имао надимак Штрумпф на апликацији „разговори“ којом су комуницирали чланови групе Предрага Колувије.

„Када се потврди ’Јовањица 2’ као друга оптужница, онда је трећи корак да се мора доћи до налогодаваца који седе у врху државе, а то су политичари, и зато су сада у току велики притисци на Апелациони суд да не потврди оптужницу“, рекао је Алексић.

„Власт се труди да се цео случај заврши на што нижем нивоу, али сам сигуран да ће се сазнати пуна истина и ко су били налогодавци из политике. Цела влада је требало да падне на Јовањици, доказано је да су представници МУП, БИА и ВОА директно учествовали у производњи марихуане“, додао је Алексић.

Алексић је навео да верује да ће ове или следеће недеље бити дефинисана заједничка платформа странака које су бојкотовале изборе и да ће се оне договорити и о заједничким преговарачима у дијалогу о изборним условима уз посредовање ЕУ.

„Ако ми будемо имали два преговарача, онда ни режим неће моћи да пошаље 20 људи који ће правити гужву како се ништа не бисмо договорили. Народна странка је предложила Бојана Пајтића и Слободана Самарџића као пример. Ми заступамо идеју о два преговарача и о томе можемо договорити“, рекао је алексић.

Алексић је истакао да „разговоре мора да води опозиција која је бојкотовала изборе, а Европска унија нема шта да разговара са онима који су изашли на изборе, јер ће они поново изаћи какви год услови били“.

„Ми ћемо се изборити за боље изборне услове који ће важити за све, па и за оне на власти, попут Ивице Дачића чији живот данас зависи од Александра Вучића“, закључио је Алексић.

Народна странка

Можда ти се свиди

Оставите коментар