Почетна » Алексић: Запосленима у јавном сектору скинуто два месеца радног стажа

Алексић: Запосленима у јавном сектору скинуто два месеца радног стажа

од Жиг Инфо
0 коментар

Потпредседник Народне странке и трећи на листи Уједињени за победу Србије Мирослав Алексић изјавио је данас да је запосленима у јавном сектору „скинуто до два месеца радног стажа“ после увођења новог компјутерског програма за обрачун плата, који уз то и не ради последњих месец дана.

„Министар финансија Синиша Мали израду тог софтвера уговорио на чак 60 милиона евра, колико су грађани платили један компјутерски програм, који сада не ради“, рекао је Алексић за Јуроњуз Србија (Еуронеwс).

Алексић је цену софтвера упоредио са приходом који би држава остварила отварањем рудника литијума компаније Рио Тинто код Лознице.

„Држава би од рудника добила између шест и десет милиона евра годишње, што значи да би рудник требало да ради између шест и десет година само за један компјутерски програм“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да „рудник литијума, срећом, неће бити отворен“, и да би требало увести забрану ископавања литијума у Србији.
Потпредседник Народне странке је позвао грађане да гласају за листу Уједињени за победу Србије, јер промена власти зависи од сваког гласа.

„Верујем да после 3. априла више ништа неће бити исто. Србија је богата земља и заслужује много боље и има добре људе, али лошу власт. Група људи је приватизовала Србију и то мора да се промени“, рекао је Алексић.

Алексић је позвао грађане на чије су адресе стигли позиви за гласање за људе који не живе на тим адресама да то пријаве полицији и да од полиције траже потврде о пријему пријаве.

„Позивам грађане и да нас и друге политичке странке обавесте о томе, како бисмо могли да на бирачким местима идентификујемо те ’фантоме’“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да ће коалиција Уједињени за победу Србије на изборима 3. априла имати 22.000 обучених контролора и да ће покрити сва бирачка места.

„Обавићемо делотворну контролу избора“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар