Почетна » Алексић: Затражићу расправу о Украјини у Скупштини Србије

Алексић: Затражићу расправу о Украјини у Скупштини Србије

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да ће као шеф посланичке групе те странке у Скупштини Србије тражити да се у парламенту расправља о кризи у Украјини и да до сада „није чуо јак и оправдан аргумент“ за увођење санкција Русији, док је познато шта би Србија изгубила у енергетици, пољопривреди и заштити националних интереса у Савету безбедности УН ако би увела санкције.

„Народна странка сматра да грађани и политичари у Србији немају довољно информација да би могли да донесу правилан закључак. Ми сада конкретно не знамо шта је на столу. Не знамо шта је конкретна претња Запада. Треба да знамо ко нам прети и на који начин. Да ли су у игри економске санкције или нешто друго“, рекао је Алексић у интервјуу листу „Политика“.

Алексић је навео да би са усаглашавањем политике Србије са Западом на темељу европских вредности требало почети на унутрашњем плану.

„Грађани Србије на својој кожи осећају много више то што немамо усаглашену политику с Бриселом на унутрашњем плану, у смислу владавине права, слободе медија, борбе против корупције, омаловажавања политичких неистомишљеника, притисака и уцена и проблема што државне институције не функционишу. То је за нас много важније него санкције Русији које би сасвим сигурно довеле у проблем Србију“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да „опозиција не би требало да буде водоноша“ када су у питању санкције.

„То је питање за власт која би требало да представи шта Србија губи у једном или другом случају“, навео је Алексић.

Алексић је навео да су неке странке „промениле плочу“, јер су у кампањи биле против санкција Русији да би се после избора залагале за увођење санкција.

„Народна странка није тако нешто радила и води одговорну политику. Опозиција зна да прави озбиљне грешке и даје себи аутогол. Неки што то говоре чине председнику Србије Александру Вучићу и властима, али пре тога би требало да поразмисле“, рекао је Алексић.

Алексић је рекао да ће у парламенту окупити 12 посланика Народне странке и да ће представити план рада посланичке групе.

„То значи да ћемо, поред представљања нашег страначког програма, од првог заседања бити народни трибуни и бити ту да сва питања и захтеве грађана и грађанки на најбољи могући начин заступамо. Управљање државом мора да се врати у институције и то је оно та шта ћемо се залагати“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да је Народна странка спремна да разговара са свим опозиционим партијама које „неће ни на који начин сарађивати са режимом СНС-а“.

„Могућа је сарадња само са странкама које су чврста опозиција владајућем СНС-у и које ни на један начин неће пристати да помажу овај режим, било која форма помоћи да је у питању“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар

11 + 20 =