Почетна » АЛКО-ВЛАДА ВОЈВОДИНЕ: Купују три тоне жестине

АЛКО-ВЛАДА ВОЈВОДИНЕ: Купују три тоне жестине

од admin
0 коментар

Војвођанска власт расписала тендер за набавку чак 4.434 флаше разних пића, од домаћих ракија, вискија, вотке, вињака, до пива и вина

Влада Војводине расписала је тендер за набавку скоро три тоне алкохолних пића. Тако ће за потребе државних службеника у Новом Саду бити купљене чак 4.434 флаше алкохола, односно 2.748 литара разних ракија, вискија, пива и вина.

Увидом у јавне набавке за храну и пиће истакнуто је да Влада Војводине потражује стотине литара ракија – виљамовке, дуње, кајсије, и то од више произвођача, вињак, пелинковац, „јегермастер“, вотку, рум, битер кампари, вермут бели, ликер… Наручене су и флаше вискија „балантајнс“ – 150 комада, „џони вокер ред лејбел“-126 комада, пиво – укупно 2.160 лименки и флаша, вина, махом белог…

vlada-vojvodine-alkoholna-pica-foto-dado-dilas-1479504851-1038489

За конференције

Председник покрајинске владе Игор Мировић у набавци не види ништа спорно јер је, наводи, то набавка за три године, нема увозног, скупог пића, а и Влада Војводине често организује међудржавне конференције, па да се, као домаћини, не брукају.
– То није само за нас већ за читав систем, огроман систем, разне организације, секретаријате, и то за три године. Нисам то ја смислио, то је просек. Једно 60-70 одсто од тога се потроши. Нема увозног пића, скупог – каже Мировић.

Имају и хотел

Пошто је то већ за организације и секретаријате у оквиру администрације, на питање да ли сматра да је примерено да неко од осам ујутру до четири по подне на послу пије, премијер Војводине каже:
– (смех) Ви заиста сматрате да ти људи тако пију алкохол на свом радном месту? Ми, као домаћини, стално имамо конференције. Ево, само смо јуче имали две, а једну међународну, на којој нам је гост био извршни директор светске туристичке организације. Ми те људе морамо да понудимо и жестоким пићем.

Он још наводи да не може да се брука код људи који долазе на међународне конференције у Војводину, која представља два милиона људи.
– Ја нисам локална самоуправа Параћина или Суботице, па би то било оправдано, они немају толико скупова. Ви можете да напишете шта хоћете и да напишете да сам ја алкохоличар, али вам ја кажем шта су аргументи. Ми у нашем саставу имамо и хотел отвореног типа, и он је обухваћен том набавком. Ни ја ни моји сарадници не пијемо – додао је Мировић.

vlada-vojvodine-alkoholna-pica-foto-shutterstock-1479504851-1038491

Ни кофеина не фали: НАРУЧИЛИ ЧЕТИРИ ТОНЕ КАФЕ

У јавним набавкама је наведено да покрајинска влада потражује и нешто више од чак четири тона кафе.
– Кафа пржена млевена „момент“ – 2.000 килограма, кафа еспресо „хаусбрант“ – 1.000 килограма, као и „нес-кафа“ – 1.200 килограма – наводи се на сајту јавних набавки за покрајинске органе.

Извор: Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар