Почетна » Америка гура Зорану, а Руси Дачића у Владу!

Америка гура Зорану, а Руси Дачића у Владу!

од admin
0 коментар

Актуелна вицепремијерка Србије Зорана Михајловић још нема сигурно место у новој Влади Србије, али њу у министарској фотељи жарко жели да види амбасадор САД Кајл Скот, који је ту своју жељу пренео у директном разговору лидеру напредњака и мандатару Александру Вучићу, сазнаје „Ало!“.

Како сазнаје наш лист, амбасадор Кајл Скот у дану када је предао честитке Џона Керија, државног секретара Америке, Александру Вучићу, поводом убедљиве победе СНС-а на изборима, имао је у згради Владе, у Немањиној 11 сусрет „очи у очи“ са Зораном Михајловићевом.

– Амбасадор Скот је пре сусрета са премијером Србије свратио до канцеларије Зоране Михајловић, потпредседнице Владе Србије, где се задржао око сат времена, а њихов разговор обављен је иза затворених врата. После се амбасадор упутио на састанак са Александром Вучићем, коме је у неформалном разговору пренео своју жељу да Зорана Михајловић и даље буде део Владе, јер, како је рекао, с њом има одличну сарадњу – каже наш добро обавештени извор из Владе Србије.

Потпредседница Владе и министарка саобраћаја позната је као особа која има изванредне односе са дипломатама из САД, а и бивши амбасадор Америке у Београду Мајкл Кирби није крио да је у пријатељским односима са Зораном Михајловић. По свему судећи, функционерка напредњака добре односе остварила је и са новим амбасадором Скотом, који је одмах пожелео да с њом као министром и даље сарађује.

Зорана Михајловић није желела за медије да коментарише да ли остаје или не део Вучићевог тима у Немањиној 11, само је кратко прокоментарисала:

– Дозволите прво да чујемо програм, па да причамо даље – рекла је још актуелна министарка саобраћаја. Она, ипак, није желела ни да потврди, а ни да демантује сазнања нашег листа да је Кајл Скот тражио да она остане у Влади.

Ivica Dačić

Жеља америчког дипломате још једна је потврда приче о жељама Москве и Вашингтона да у Влади Србије виде „своје људе“, а тако се спекулише да је осим Зоране Михајловић и Кори Удовички једно од имена са списка „пријатеља Америке“.

Више није никаква тајна да званична Москва жели да види социјалисте у Влади Александра Вучића и због тога је поново све извесније да ћемо на месту министра спољних послова или одбране видети лидера СПС-а Ивицу Дачића, док ће, као што је то „Ало!“ писао, Душан Бајатовић остати на челу „Србијагаса“.

Аналитичар Бранко Радун рекао је за „Ало!“ да је поред интереса Русије и САД за формирање Владе, све израженије интересовање Немачке и Турске, те се у том светлу може посматрати и најављен улазак у власт Муамера Зукорлића.

Позната имена већине министара!

Мандатар Александар Вучић изјавио је да зна састав свог кабинета, али да су му још само два имена „спорна“. Према писању медија, фотеље сигурно добијају Расим Љајић, Муамер Зукорлић, Небојша Стефановић, Никола Селаковић, Душан Вујовић, Александар Вулин, Јадранка Јоксимовић, Кори Удовички…

Дарко Злојутро   Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар