Почетна » Ана Брнабић открила колико дана може да живи са 40.000 динара

Ана Брнабић открила колико дана може да живи са 40.000 динара

од Други Пишу
0 коментар

Инфлација у Србији ће трајати док траје у свету, а пре свега у Европи, рекла је вечерас мандатарка нове Владе Србије Ана Брнабић. „Ми се трудимо и успевамо да раст плата и даље буде процентуално виши од инфлације, тако да ми имамо реални раст плата“, додала је она.

На констатацију новинарке да је минималац повећан на 40.000 динара, али да то није довољно за живот, Брнабићка се сложила са тим, али је напоменула да је „минималац је пре само 11 година био 150 евра, а данас се приближава 350 евра“.

 

@nemanjatvliga #premijerka #brnabic #ostavka #vucic #viral #politika ♬ original sound – Nemanja Petrović

Упитана колико дуго може да живи са 40.000 динара, Брнабићка је рекла: „Неколико дана, претпостављам“.

Додала је да просечна нето зарада у Србији такође континуирано расте.

„Ми често причамо о минималцу, док не причамо о просечној нето заради. Тако да се боримо и ја се опет надам да ћемо имати још боље резултате. Оно што је нама циљ је да 2026. године просечна зарада у Србији буде 1.000 евра, мислим да је реално“, навела је Брнабић за Блиц ТВ.

Говорећи о грејној сезони, она је рекла да ће почети на време, да свакодневно гледају временску прогнозу, каква ће бити ова зима и какав је октобар.

„Делује да ће октобар бити нешто топлији него што је стандард за октобар, што је добро, али ми ћемо кренути са топлим пробама. Али нам је сваки дан важан и свака уштеда је важна зато што ће то значити више пара за неке нове пројекте који нису у области енергетике. Али је важно, верујте да свака озбиљна држава и државници у овом тренутку гледају временску прогнозу. Ми планирамо резерве до краја грејне сезоне, до краја зиме, практично планирамо закључно са крајем марта. Ми смо за сваки случај набавили још енергената да имамо у резервама и за локалне самоуправе, ако негде нешто искочи“, објаснила је мандатарка нове владе.

Брнабић је додала да надлежни дају све од себе да не буде несташица, као и да не буде рестрикција струје.

„Дајемо све од себе да не буде рестрикција струје и заиста се озбиљно припремамо за то, што укључује наравно и мере штедње. Ми смо одлучили да наше грађане финансијски наградимо за штедњу, дакле оно што креће сад од 1. октобра. Увели смо посебне мере за државне објекте, видели сте да су укинули и и ову декоративну расвету“, подсетила је она.

Гордана Петковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар