Почетна » Аналитичари: Николић тешко до победе без СНС

Аналитичари: Николић тешко до победе без СНС

од admin
0 коментар

Порука Томислава Николића да би на будућим председничким изборима могао да победи и без СНС, аналитичари виде само као теоријску али не и реалну политичку могућност

ПОРУКА Томислава Николића да би на будућим председничким изборима могао да победи и без СНС, аналитичари виде само као теоријску али не и реалну политичку могућност.

Дејан Вук Станковић каже, за “Новости”, да би актуелни шеф државе веома тешко могао да победи без подршке или кандидатуре од СНС:

– У случају потпуно самосталног наступа, Николић би морао да се дистанцира или чак и сукоби с напредњацима. Антагонизација би га ставила у незгодан положај, чак и према конкурентима и бирачима. Зато је Николић и реално проценио да се не кандидује по сваку цену.

Драгомир Анђелковић сматра да Николићева изјава није теоријски без смисла, с обзиром на то колико је опозиција слаба:

– Уколико би се кандидовао без подршке СНС, али не против те партије, он би имао највеће шансе да победи. Тада би Дачић могао да му буде озбиљан противкандидат. Но, све је то у домену политичке фантазмагорије. Није реално да би убедљиво доминантна партија СНС гледала председничке изборе са стране. Та странка ће имати свог кандидата. Ако то не би био Николић, он би са иоле озбиљним кандидатом иза кога стане Вучић имао велики проблем. А када би му лидер СНС лично био противкандидат, тада Николић не би имао никакву шансу.

П. В.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар