Почетна » Анђелковић (Народна странка): Продаја Института Јарослав Черни води распродаји водних богатстава Србије

Анђелковић (Народна странка): Продаја Института Јарослав Черни води распродаји водних богатстава Србије

од admin
0 коментар

 

„Продајом Института ’Јарослав Черни’ трајно ће бити нарушена равнотежа у контроли и исказивању критичког мишљења у односу на тежњу инвеститора да све постане предмет зараде“, рекао је Анђелковић.

„Народна странка је више пута упозоравала на намеру моћих фирми блиских врху режима да купе тај институт како би преко њега спровеле отимачину заштићених природних добара и важних стратешких ресурса. Најоштрије се противимо оваквом недржавничком понашању власти која и овим потезом доказује да је роб крупног капитала и страних интереса“, додао је Анђелковић.

Анђелковић је подсетио да је Институт „Јарослав Черни“ дао негативно мишљење о многим пројектима које власт упорно покушава да спроведе, попут пројекта „Нови Сад на води“.

„Јасно је да су пропусти института на које смо указивали учињени под притиском. Пример је позитивна студија на основу које је Министарство здравља променило границе санитарне заштите у Макишком пољу, а да нису спроведена истраживања на терену, него само на основу метематичких модела“, рекао је Анђелковић.

„Ова скандалозна процена је, сада је јасно, била изнуђена огромним притиском државе на институт не би ли се реализовао пројекат градње станова на Макишком пољу, који ће угрозити и заувек изменити водоснабдевање главног града“, додао је Анђелковић.

Анђелковић је навео да се Институт „Јарослав Черни“ бави истраживачким радом и усавршавањем стручних кадрова за област водопривреде, и упитао „који је интерес приватног капитала да настави да то ради“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар