Почетна » Анђелковић: Власт крије да се у Србији пије неисправна вода

Анђелковић: Власт крије да се у Србији пије неисправна вода

од admin
0 коментар

 

„У многим крајевима Србије уочена је микробиолошка несправност воде, док се у још већем делу Србије редовно до потрошача дистрибуира физичкохемијски неисправна вода. Наравно у неким местима уочени су здружени проблеми и микробиолошка и физичкохемијска неисправност, попут воде у Зрењанину. У Суботици је уочена повећана концентрација арсена док микробиолошки неисправну воду пију житељи „само“ 15 општина у Републици Србији“, рекао је Анђелковић.

Он је истакао да је ова вест је прошла испод радара српске јавности због свих афера које су актуелне.

„На сам помен неисправне воде за пиће, одмах се помисли на градове који су најугроженији, или су највише медијски пропраћени, попут Зрењанина, али дубоко верујемо да би људи у Бабушници, Жагубици, Косјерићу, Ариљу, Новој Вароши или Падинској Скели били јако негативно изненађени оваквим Извештајем, кад би за њега сазнали. Власт се потрудила да не сазнају, а ми ћемо као и много пута до сад пробати да осујетимо њихов план да свој народ држе у потпуном медијском мраку“.

Анђелковић је упитао на који начин власт намерава да реши проблем неисправне воде за пиће.

„Можда градњом метроа преко Макишог водоизворишта, фудбалског стадиона преко Сурчинског, нечињењем у погледу девастирања ренибунара уз Савски насип, довођењем Рио Тинта и копањем литијума..? Ускоро ћемо се суочити са потпуним колапсом система ако се овај тренд не заустави, несташице ће нам постати свакодневица”, поручио је Анђелковић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар