Почетна » Андреј Вучић на суђењу: „Никад нисам губио личну карту, ово је акција против мог брата“

Андреј Вучић на суђењу: „Никад нисам губио личну карту, ово је акција против мог брата“

од admin
0 коментар

Андреј Вучић, брат актуелног премијера Србије Александра Вучића, сведочио је данас у Привредном суду у Београду у процесу поводом нелегалног оснивања „фантомске“ фирме „Асомакум“ на његово име.

Вучић је у Привредни суд стигао без обезбеђења, у пратњи само свог браниоца Зорана Јаковљевића.

– Све ово је добро синхронизована акција корумпираног дела полиције и судства, у спрези са политиком бившег режима, која је имала за циљ само једно – да се нанесе штета мом брату – изјавио је између осталог Вучић, мислећи на актуелног премијера Србије.

Андреј Вучић је напоменуо да је од 2010. године више пута давао изјаве поводом те фирме Пореској управи, полицији, у Привредном суду и у Палати правде, и да је сваки пут констатовано да је реч о фалсификованој личној карти.

„Личну карту никад нисам губио, мењао, нити уступио некоме. Намерно сам је сачувао, јер сам знао шта ће се десити“, рекао је Вучић.

Према његовим речима, да је било воље тај случај би се решио још пре пет година:

„Очигледно није постојала žеља да се ово реšши. Очигледно је постојала добра координирана акција да се нанесе šштета мом брату..“, рекао је Вучић.

„Да су желели, много лакше су могли тада да реше овај случај, али, хвала овим људима што су то бар сада урадили“, рекао је он.

Вучићев адвокат Зоран Јаковљевић предложио је суду да изврши увид у списе предмета у поступку који води Више тужилаштво у Београду, против осумњичених за оснивање више фантомских фирми, медју којима је и фирма Асомакум.

Адвокат је напоменуто да, према незваничним информцијама, у том спису постоји и графолошко вештачење потписа.

Суђење се наставља 13. јула.

Наредно рочиште заказано за 10. јул, када би требало да буду саслушани вештаци који ће изнети своје мишљење поводом аутентичност потписа на личној карти Андреја Вучића.

Андреј Вучић је поднео тужбу суду којом тражи утврђивање ништавности акта о оснивању те фирме јер је настао коришћењем фалсификата, односно основала га је особа која је користила његову фалсификовану личну карту.

Осумњичени се терете за прање новца, као и злоупотребу положаја одговорног лица, којима су државу оштетили за најмање 300.000 евра.

Да је реч о фалсификату утврђено је графолошким вештачењем, што је раније потврдио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

И. МИлићевић   блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар