Почетна » БАХАТИ МИНИСТАР! ЖЕСТОКА ПОЛЕМИКА НОВОСАЂАНКЕ И МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ: „Нисам ја вама пионир овде да ме испитујете као дете“ (ВИДЕО)

БАХАТИ МИНИСТАР! ЖЕСТОКА ПОЛЕМИКА НОВОСАЂАНКЕ И МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ: „Нисам ја вама пионир овде да ме испитујете као дете“ (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Једна грађанка замолила је министра просвете Младена Шарчевича да јој одговори на питање од када су уџбеници за децу бесплатни. Међутим, министра је наљутило потпитање.

– Од 1. септембра за оне који имају право… Имају право ако су примаоци социјалне помоћи – рекао је Шарчевић.

Питање грађанке „зашто онда прича да су уџбеници бесплатни“, мало је наљутило Шарчевића.

– Нисам ја вама пионир овде, да ме испитујете као дете – рекао је министар, додајући да је грађанка дрска.

– Ја сам за децу, нисам за одрасле, то је већ андрагогија – додао је грађанки која је остала без одговора, јер министар не воли „потпитања“.

Читаву сцену можете погледати у снимку Н1 или овде (почев од 13:20):

 

 

 

Министар је у Новом Саду промовисао дуално образовање.

Рекао је, између осталог, да је, према његовом мишљењу, Закон о уџбеницима лош и да ће се ићи на неку измену – да је план да се уџебницима, који сада важе три године, продужи тај „рок“ на четири.

Министар каже да за 60 година колико живи у Србији, образовање никад није било бесплатно. Навео је да је држава обезбедила 84.000 бесплатних уџебника социјално осетљивим ђацима, и тврди да ће држава пунити библиотеке наредних година уџбеницима, како би што више ученика могло да их употребљава.

ИЗВОР: TV N1/ dnevno.rs

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар