Почетна » БАШКАРЕ СЕ У БИЗНИС КЛАСИ Маја Гојковић одвела миљеника на пут око света

БАШКАРЕ СЕ У БИЗНИС КЛАСИ Маја Гојковић одвела миљеника на пут око света

од admin
0 коментар

Председница парламента Маја Гојковић тренутно је на Куби у друштву свог саветника Уроша Балова, који је често прати на путовањима. И овога пута путовало се широко – бизнис класом, сазнаје „Блиц“.

2.000 евра у просеку кошта авионска карта до Хаване у бизнис класи, коју преферира Маја Гојковић

Како сада стоје ствари, Гојковићева је на добром путу да за свог мандата ниједној држави, посебно удаљеним дестинацијама, не ускрати своју посету. Од 31. августа до 6. септембра Маја Гојковић успела је да обиђе две државе.

Прво је одлетела за Њујорк, а онда је прекјуче отпутовала за Хавану на Куби. Иако је ова влада прокламовала мере штедње као императив за све функционере, председница Скупштине не само што не прескаче прилику да отпутује већ путује бизнис класом. Извор „Блица“, који је и очевидац њеног укрцавања на лет Истанбул-Њујорк, наводи да Гојковићева није путовала сама бизнис класом. Ова карта у просеку кошта по особи од 2.000 до 3.000 евра.

– Председница и њена пратња су седели у бизнис класи – наводи извор „Блица“.
Гојковићева на готово сва службена путовања води саветника Уроша Балова, а са њима у пратњи је и најмање један службеник МУП као обезбеђење. То практично значи да је само један лет коштао најмање 6.000 евра. Тај пут економском класом кошта бар упола мање.

Док се за посету Маје Гојковић Њујорку још може и наћи оправдање, јер је реч о конференцији председника парламента у седишту УН, тешко је наћи разлог за посету Куби. Према сазнањима „Блица“, посреди је такозвана билатерна посета за коју није постојао непосредни повод. Јуче, међутим, није било могуће добити званичан одговор у парламенту о томе који је циљ посете Маје Гојковић. Без одговора смо остали и на питања колико кошта путовање председнице и пратње, као и којом класом је путовала.

За годину дана обишли 14 земаља

Саветник: Урош Балов

Гојковићева је од краја прошле до маја ове године о трошку грађана обишла чак 14 земаља. На путовања заједно са њом иду и по неколико функционера из њеног кабинета, а Урош Балов је готово неизоставан путник. Пред лето, Гојковићева је преферирала Кувајт, Алжир, Турску, Италију. Изјаве са путовања које се преносе на званичном сајту Скупштине имају матрицу – односи ће се побољшати, достићи највиши ниво…

Тако би после посете Алжиру, судећи по изјави, требало да очекујемо да „економски односи између Србије и Алжира у наредном периоду достигну висок ниво, какав је постојао пре 20 година“.

Гојковићева не обилази само удаљене дестинације. Ишла је и у Норвешку, Чешку, Швајцарску, Мађарску, Румунију, али и Русију, Велику Британију….

Жељка Јевтић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар