Почетна » “Беба Поповић напустио Вучића, више не ради с њим”

“Беба Поповић напустио Вучића, више не ради с њим”

од admin
0 коментар

 “Чуо сам да је господин Беба Поповић напустио господина Вучића, не ради више с њим. Можда би то могло да буде образложење за једну овакву смејурију и аматеризам који су они у овом случају показали”, рекао је Драган Ђилас одговарајући на питање у вези наводног рачуна на Маурицијусу, па додао:

“Око Вучића се скупља неки чудан свет. Али је било неких људи који су по мени лоши људи и зли, и раде неке лоше ствари, али који су знали то да раде и да вам праве пакао од живота. Изгледа да су се и они одвојли од њега и да су тамо остали само они који када фалсификују овакав један папир, направе толико грешака, да ће се Србија прво једног дана насмејати, а онда ће се многи запитати ‘кад су ово овако слагали, шта ли су још све слагали овај јадан народ у претходних осам, девет година’”.

Владимир Беба Поповић, био један од најближих сарадника убијеног премијера Србије Зорана Ђинђића и директор изборне кампање коалиције ДОС. Након избора постао је шеф Бироа за комуникације Владе Србије, где се задржао све до 2003. године.

Међутим, овај медијски стручњак из сенке своје пословне и приватне односе са политичарима вешто крије у јавности. Ипак, сам Поповић је својевремено гостујући у „Утиску недеље“, рекао да му је “Вучић партнер као Влада Србије“, те да се његов Институт за јавну политику, на чијем је челу, бави пословима који су директно везани за рад Владе – интензивирање, појачавање и оснаживање процеса евроинтеграција”.

Телевизија Н1 обавила је јануару ове године да је фирма коју води Владимир Беба Поповић, добила новац за медијску промоцију отварања нове лабораторије Агенције за заштиту животне средине. главно питање је – зашто је потребна промоција, јер ни лабораторија није нова, већ се само премешта на друго место.

Институт за јавну политику Владимира Бебе Поповића током 2019. године стручно је образовао чланове Српске напредне странке, види се из извештаја Државне ревизорске институције. Како се наводи у том документу, напредњаци су услуге тог института за укупно 324 кандидата платили 1.604.000 динара или око 13.600 евра.

Наш портал писао је и о томе да је млади посланик Српске напредне странке Лука Кебара, који је већ неколико пута у Скупштини узвикнуо “Живео Александар Вучић”, најистуренији полазник Академије младих лидера СНС, које је током 2019. године стручно усавршавао управо Институт за јавну политику Владимира Бебе Поповића.

Подсетимо и на то да је власник Пинка Жељко Митровић објавио на друштвеним мрежама снимак како се, током емитовања емисије „Хит твит“, у својој канцеларији добацује фризбијем са Владимиром Бебом Поповићем.

 

Поповић је такође био и на промоцији књиге Горана Весића у друштву бивше супруге председника Србије Ксеније Вучић.

 

Није непознаница да је Беба Поповић истовремено радио на пропаганди Мила Ђукановића у Црној Гори и Вучића у Србији.

Подсећања ради, током гостовања у Утиску недеље пре неколико година, Поповић је признао да је делио порнографски материјал којим је дискредитована критичарка режима Мила Ђукановића Вања Чаловић. Демантовао је да стоји иза изложбе „Нецензурисане лажи“, у којој је СНС изложио критичке текстове и карикатуре на рачун власти, иако је изложба сличног концепта у његовој организацији претходно била одржана у Црној Гори, где је требало доказати медијску кампању против Мила Ђукановића.

О односу са Александром Вучићем такође је говорио приликом поменутог гостовања у Утиску недеље.

“Ако ме питате колико и како се чујем и виђам са Вучићем, некада се виђамо два-три пута недељно, некада једном у 15 дана, некада се чујемо по неколико пута дневно, а некада се не чујемо ни по 20 дана”, рекао је Поповић одговарајући на питање Оље Бећковић да објасни какву улогу и утицај има на Владу Србије и њеног премијера и од када.

Поповић је тада рекао да су се контакти са Вучићем, које одржава од 2003-2004. године интензивирали када је његов Институт отворио канцеларију у Београду, крајем 2012. године. Он је том приликом похвалио Вучића зато што је, како је рекао, једини политичар који је био спреман да јавно изађе и каже да је погрешио и да се окренуо политички.

Милица Божиновић   Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар