Почетна » Бели отворио кафић у центру Београда, сви се питају ОДАКЛЕ НОВАЦ, а ево шта он каже

Бели отворио кафић у центру Београда, сви се питају ОДАКЛЕ НОВАЦ, а ево шта он каже

од admin
0 коментар

„Иако ме је Бели саветовао да узмемо средства из европског фонда, ја сам рекао да је то ситна лова и да ћемо свих 2.300 евра узети од пријатеља“, овако за „Блиц“ о отварању кафића у центру града прича Лука Максимовић, некадашњи председнички кандидат.

Вест да је Лука Максимовић отворио угоститељски локал у строгом центру града одјекнула је у домаћим медијима и подигла велику прашину. Сви се питају одакле му новац и многи га оптужују да је новац узео од власти. Иако ових дана није био доступан за питања медија, репортери „Блица“ посетили су га на дан отварања и затекли како првим гостима припрема кафу.

И док се сви питају одакле некадашњем председничком кандидату новац за овакав подухват, будући да је пред београдске изборе рекао да га пријатељи издржавају, Лука каже да „и није нека лова у питању“.

– Бели ме је саветовао да ми то узмемо из европског фонда, ја сам рекао да је то ситна лова и да ћемо свих 2.300 евра, колико нам је било потребно, узети од пријатеља – објашњава Лука и додаје да су на уређењу простора такође радили пријатељи јер „сви имају неки занат у рукама“.

О високој цени закупа, какве обично имају локали смештени у срцу града, Лука каже да нема ни говора, да су ове просторије знатно јефтиније јер немају директан излаз на улицу, па конобари морају буквално да искачу кроз прозор.

– Не могу да кажем колико је тачно цена закупа, али се свакако не ради о хиљадама евра. Ово је лагана прича и циљ нам је да одржава само себе, односно да остварени профит покрива дажбине и закуп. Сами смо правили столове, кречили, глетовали, радили на зидању шанка, постављању плочица… Тако је и слађе – објашњава Максимовић истичући да ово није његов кафић, већ удружења „Пет звездица“, чији је оснивач.

Отварање кафића отворило је и питање његовог политичког ангажмана у будућности, о којем, како каже, мора добро и озбиљно да размисли јер је за две године преживео „нешто што се не преживљава“.

– Након целог оног хаоса извукао сам поуку. Најважније ми је да сам изгладио односе са мојим другом из детињства Прилепком. Замало да изгубимо један другог, и то због чега? Због политике која је најпрљавија ствар овде – каже он додајући да није сигуран колико је као личност спреман да „плива у прљавим радњама“.

Поред кафића у плану му је и окретање ка уметности, па се очекује да ће његов бенд ускоро избацити и хип-хоп хардкор албум.

За локал у којем се сада налази кафић, Лука каже да ће бити вишенаменски и да на овај начин жели да подржи младе неафирмисане уметнике.

– Већ смо у контакту са младим фотографима који ће имати прилике да овде излажу своје радове, а сви који желе да учествују су добродошли – каже он.

„Да сам отишао у Гњилане код Шаћирија, боље би ме прихватили“

– Дошавши у центар града промислио сам да ће ме дочекати неки културни људи, Београђани, али да сам отишао у Гњилане код Шаћирија, боље би ме прихватили. Комшије се буне, чак су рекли да нисмо добродошли, а ми се према њима опходимо фино, пре свега зато што смо добро васпитани – пожалио се Максимовић и додао да чак помажу комшиници у селидби, да нема гласне музике, а улаз у којем се локал налази одржавају чистим.

Ј. Алексић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар