Почетна » Асфалтирање пута до куће Беливука: Сви одбацују одговорност

Асфалтирање пута до куће Беливука: Сви одбацују одговорност

од admin
0 коментар

 Улица Ливадице, повезује Смедеревски пут са насељем Ритопек. На крају улице чијих слика нема на Гугл мапи јер је кроз њу до прошле године једва трактор пролазио, налази се двоспратна кућа, у којој је, како се сумња, криминална група Вељка Беливука починила стравичне злочине. Улица је прошле године асфалтирана. Ко је и по чијем налогу асфалтирао ову улицу, пита се бивши први човек Гроцке, Драгољуб Симоновић. Интервју недавно објављен на интернету, првостепено осуђени због подстрекавања на паљење куће новинара Милана Јовановића, почео је тврдњом да то није учинила општина и упирањем прста у бивше страначке колеге, пише Н1.

– Пут је асфалтирао Србијапут. Ко је дао наређење, не знам. По дифолту наређење би могао да да координатор Српске напредне странке за општину Гроцка Милосав Миличковић или Горан Весић. Или је то радио Србијапут без ичијег знања. Чудно је да је то завршено за пар дана. Са високог места је неко наредио то асфалтирање – навео је Симоновић.

Високо место свакако има Миличковић, и као државни секретар у МУП-у и као члан председништва, али и Горан Весић као заменик градоначелника. Он тврди да Град са тим нема никакве везе.

– Мени је занимљиво да људи придају пажњу човеку који је запалио кућу новинару који га је критиковао. Сами сте могли видети из те изјаве да је то општински пут, значи не припада граду и да је радио Србијапут, предузеће које такође не припада граду. Према томе не може нико из града да да налог никоме у Србијапуту, јер то није наше предузеће, а на крају крајева постоје докази ко је коме потписао и то се тако лако да утврдити, да то никакав проблем није – одбацио је тврдње Весић.

Симоновић је у том интервјуу казао и да пут није био у плану да се асфалтира, да за то није знала ни председница општине у то време Живадинка Аврамовић, те да је то изведено без знања локалне самоуправе. А она је то и потврдила.

– Пут према Ритопеку је 2020. године асфалтирало предузеће „Србијапут“ А.Д, без знања нас из општине. Ради се о деоници од четири, пет километара, која добрим делом пролази кроз њиве и ливаде, што је у то време изазвало протесте мештана – рекла је Аврамовић.

Новинари који су о спрегама власти и криминалне групе Вељка Беливука писали, потврде о овоме немају, али кажу да то не значи да везе на локалу можда постоје.

– Ми стварно нисмо наилазили на везе са локалним политичарима. Ми смо успели да докажемо везе са врхом МУП-а и чак врхом државе, као што су везе са Новаком Недићем који је актуелни генерални секретар Владе и Ненадом Вучковићем, који је у то време радио у МУП-у и био врло високо позициониран – прецизирала је Бојана Јовановић из КРИК-а.

Директор „Србијапута“ Петар Живојиновић рекао је раније медијима да није упознат са градњом овог локалног пута, али да ће саопштити да ли је и због чега „Србијапут“ асфалтирао улицу ливадице. То се у међутим није догодило. Такође, из Србијапута нису одговорили ни на питања Н1 у вези са овим. Директор „Путева Србије“ Зоран Дробњак, са друге стране рекао је да асфалтирање нема везе са Беливуком и да је то радила „Шумадијапут“ преко „Србијапутева“, међутим таква набавка није оглашена.

Н1/Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар