Почетна » Ђилас: Београд даје 20 милиона евра за сајт и паљење светла?!

Ђилас: Београд даје 20 милиона евра за сајт и паљење светла?!

од admin
0 коментар

 Конферецију за медије, заједно са Милом Поповић, председницом Градског одбора ССП, иначе, одржао је испред зграде Народне Скупштине.

 

– Критиковали су кад смо узимали кредите да градимо обданишта и школа, мостове, булеваре… Данас се у Београду ништа не гради као што можете да видите, али зато се узимају кредити од 6,6 милијарди у следећој години, од тога 4,5 од комерцијалних банака по условима далеко горим од оних које дају европске банке, инвестициона, и она за обнову и развој. Али не можете добити од њих ако немате пројекте и ако то нису оне ствари које су Београду потребне. Овај буџет је бесмислен, троше се паре за бесмислице. Јако су лоше ове вести које сам сад саопштио, о дефициту и мањку новца. Али знате шта је добро, па неће стићи да ураде ово, 3. априла долази нова градска власт, ставиће овај буџет ван снаге, а новац ће из градске касе користити за грађане, а не за нови вероватно најбесмилсленији Београд Смарт сити, како су то назвали. У том пројекту су веровали или не за редизајнерани сајт и обједињену онлајн комуникацију градске управе троши 18 милиона евра! За сајт и комуникацију градске управе 18 милиона евра! 10 обданишта може да се направи за тај новац. За адаптивну саобраћајну комуникацију, сад су направљене гужвце, нема зелених таласа, све се распало, семафори не ради – 21 милион евра. Поновићу 21 милион евра – истиче Ђилас, и наставља:

– 2 милиона евра за алгоритме машинског учења! Ја сам завршио машински факултет, да су толико плаћали, данас би било много више машинаца него што има. И последња и најбесмисленија ствар, прекидачи. У пројекту Смарт ситија су смислили да потроше 5,5 милиона евра, да како пада мрак на улицама Београда тако се пали осветљење, да буде синхронизовано. Ево, имамо доста кандидате који ће да на прекидач за милион евра да пале и гасе. На прекидач. Да уштедимо 4,5. А ако хоћемо да то биде са потенцијометром, то је мало компликованији посао, то може за милион и по евра, и да остане 4 милиона евра и да свако дете у Београду има бесплатне уџбенике.

И онда питање Градској власти?

– Да ли сте ви нормални? Где је граница, да ли постоји још нешто бесмисленије што можете да смислите у ова 4 месеца, док вас народ отера са власти. Не, ми само да победимо! Док вас народ отера са власти. Јер ово што радите овом граду већ осам година није забележено у његовој историји. Ништа нисте направили, трошите милијарде и милијарде, све што се пипне се распада. Највеће достигнуће које сте направили – отварате за Нову годину једну зграду, колико има спратова не знам. Отварате тако што је готово само приземље, и ставили сте стакло, ни то нисте завршили. Некада се у овом граду за Нову годину отварао најлепши мост у Европши, мост који је проглашен највећим грађевинским подухватом у Европи, тако што је био ватромет, и што су највиши државни и градски функционери без говоранција прошетали тим мостом. Тиме смо се некад хвалили. Данас се хвалимо зградама поред обале и укидамо прекидаче. Ништа што је требало да се уради није завшено, све касни. Једино што је добро – трајаће још само 3,5 месеца и овај град ћемо онда опет вратити Београђанима – нагласио је Ђилас.

Мила Поповић је додала:

– Београд под овом влашћу још минимум три године неће добити главну аутобуску и железничку станицу, то се види из буџета, а приступне саобраћајнице неће ни почети да се раде пре 2024. Захваљујући овој власти ми смо једина престоница која нема главну аутобуску и главну железничку станицу. Од 2015. Вучић, Весић и Мали сваке године изнова обећавају да ће у наредних 18 месеци завршити главну железничку и аутобуску станицу, и сваке године почињу радове и сваке године пробијају рокове. Последње је да ћемо железничку и аутобуску добити 2022. године, миако су знали да то није тачно. А сада нам ти исти људи обећавају да ће за осам година, дакле исти људи који нису у стању да за шест досадашњих изграде аутобуску и железничку, обећавају да ће завршити 2 паралелне линије метроа и то под земљом, 40 и нешто станица за 8 година, а за 6 година не можемо добити аутобуску и железничку станицу изнад земље. Кога они праве више лудим? Оно што је лоше је да их грађани Београда не интересују, а добро је што је 3. април све ближе и ближе јер људи знају да им ова власт не жели добро. И зато ће их сменити на изборима. И нико од ових људи који седе у овој згради иза нас неће се питати више ни о чему у Београду. Треба тог дана само да сменимо ову штеточинску власт – хемијском оловком, Београђани ће добити метро по мери грађана, железничку и аутобуску станицу, а ову власт у историју.

Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар