Почетна » Зоран Јанковић: Поносан сам ако истраживања показују да ћу победити у Београду

Зоран Јанковић: Поносан сам ако истраживања показују да ћу победити у Београду

од admin
0 коментар

 У ексклузивној изјави за наш портал, коју нам је пренео словеначки ТВ Поп, Јанковић каже:

– Нисам разговарао са председником Вучићем о овоме. Председник Вучић је добар председник што говори и привредни раст у Србији. Урадио је и оно што бих желео да држава ради у Словенији. Типичан пример је дугорочни уговор са Русијом о ценама гаса и снабдевању гасом. Занимљиво је, међутим, да имам још 10 месеци мандата овде, али и да још нисам одлучио да ли ћу се кандидовати. Али и велика је част бити Вучићев кандидат, као и да ме чини поносним истраживања, анкете и анализе које показују да бих добио пуно гласова у Београду. Част ми је и што ме зове велики број Београђана. Нисмо причали о томе, осим што сам читао о томе, не знам ништа – рекао је Јанковић.

Зоран Јанковић је четири мандата на челу Љубљане, почев од 2006. године. У једном тренутку, када је његова тек формирана странка Позитивна Словенија победила на изборима, био је и кандидат за премијера. Пре уласка у политику водио је Меркатор од кога је направио регионалног гиганта. Више пута током градоначелниковања изношене су разне оптужбе на његов рачун, али никада ниједна није потврђена.

Пре неколико дана га је суд ослободио по оптужби за утају пореза.

Јанковић је рођен у Сараорцима поред Смедерева 1953. године у мешовитом браку Србина и Словенке. У Словенију се са породицом одселио 1964. У Београду никада није живео. Често је долазио, али се задржавао само неколико сати или дана.

Подсетимо, Вучић је Александру Шапићу понудио место председника СНС, али да је за такву позицију неопходно да направи договор са његовим братом Андрејем, што се и десило.

И. В.    Директно.рс

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар