Почетна » Без избора до априла

Без избора до априла

од admin
0 коментар

Врх напредњака одредио термин за евентуално гласање за нови парламент. СНС жели да уђе у трку на републичком нивоу кадровски прочишћен

УКОЛИКО премијер Александар Вучић одлучи да се иде и на ванредне парламентарне изборе, они ће бити одржани у априлу или мају – сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, чланови председништва Српске напредне странке сагласили су се да би гласање на републичком нивоу било најреалније у тим пролећним месецима и то заједно са локалним и покрајинским изборима.

До тада, напредњаци планирају потпуно да кадровски прочисте своје редове, како би у евентуалну „државну утакмицу“ ушли са освеженим руководством и новим „играчима“ у кампањи.

Ипак, како нам преносе извори из врха СНС, премијер и лидер странке Вучић још дефинитивно није преломио хоће ли распустити у 2016. садашњи тим у Немањиној 11. Ту одлуку, председник Владе саопштиће око 15. октобра. Пре тога, премијер ће бити и у званичној посети Русији, чиме ће заокружити дипломатску офанзиву најмоћнијим светским престоницима.

Према нашим информацијама, тек тада ће, лидер напредњака, пажљиво одмерити све државне разлоге за и против парламентарних избора и са тим ће изаћи најпре пред страначке саборце.

Главна дилема за сада је како би се евентуално републичко гласање одразило на буџет Србије и да ли би неколико месеци кампање и међустраначких игара око формирања нове Владе могли да утичу на успоравање државних реформи.

Такође, преносе наши извори, на све предстојеће политичке потезе, па и на одлуку о изборима, могла би да утиче и мигранстка криза која се захуктава, пошто је тешко предвидети сва померања на европском континенту у наредним месецима због навале азиланата.

За сада, већина чланова председништва је за расписивање парламентарног гласања, али део функционера, попут потпредседника Горана Кнежевића, давао је аргументе и против избора.

Дефинитивно је за сада да СНС неће форсирати расписивање било којих избора до краја ове године, пошто је процена да би април или мај били најбољи термини за њихово одржавање.

СТЕФАНОВИЋ УМЕСТО МАЛОГ?

КАКО „Новости“ сазнају, у табору СНС разматра се и опција да се у случају парламентарних избора, одрже и избори у Београду. Према неким унутарстраначким калкулацијама, наиме, напредњаци размишљају да промене градоначелника Синишу Малог, а на његово место би могли да дођу актуелни министар полиције и потпредседник странке Небојша Стефановић или градски менаџер Горан Весић.

П. ВАСИЉЕВИЋ     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар