Почетна » Бежанија из СНС-а: Заменик председника Скупштине града Крагујевца поднео оставку и напустио странку

Бежанија из СНС-а: Заменик председника Скупштине града Крагујевца поднео оставку и напустио странку

од Други Пишу
0 коментар

Високи функционер Градске управе у Крагујевцу и истакнути члан Српске напредне странке Зоран Младеновић, данас је поднео оставку на место заменика председника Скупштине града, а напустио је и одборничку групу СНС-а. Младеновић је за Нова.рс изјавио да се за овај корак одлучио, јер је “СНС напустила своје оснивачке принципе”.

Младеновић је данас своју писану оставку поднео председнику Скупштине града, а потом је кратким саопштење, без навођења разлога, обавестио и медије.

Нова.рс позвала је Младеновића како бисмо добили прецизније информације и сазнали разлог за оставку, а он је у кратком разговору за наш портал, изјавио да је Српска напредна странка „напустила своје оснивачке елементе”.

“Не слажем се са политиком која се води на нивоу државе и на нивоу града. Мислим да је странка напустила оснивачке елементе које је имала и да има много нереализованих, а обећаних пројеката и идеја које нису остварене”, кратко је своју оставку образложио Младеновић.

Он је напоменуо да су то “три основне ствари” због којих више не подржава политику СНС-а и додао да ту има још “маса ствари“, које су, како је навео „за неке дуже разговоре”.

“Напуштена је оснивачка политика са којом смо почели, ту је била и Европска Унија и односи према најсиромашнијем становиштву. Мислим да је СНС заборавила оно што је рекла, сад прича неке нове приче, а чак и њих не испуњава”, додатно је своје разлоге појаснио Младеновић.

Он је за наш портал потврдио да оставка коју је поднео подразумева и напуштање Српске напредне странке. Додао је да ће наставити да промовише своје политичке идеје, али за сада није желео да открива на који начин и у којој политичкој опцији.

Иначе, Зоран Младеновић је широј јавности постао познат, када је почетком 2021. године, против њега поднета пријава за сексуално узнемиравање службеница Градске управе.

Пријаву су поднеле две запослене, а Основно јавно тужилаштво у Крагујевцу, крајем 2021. године одбацило је ове кривичне пријаве као неосноване.

Зоран Младеновић био је члан Српске напредне странке од 2008. године.

Zoran Mladenović Foto: Printscreen/YouTube/Српска напредна странка Крагујевац

Александра Петровић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар