Почетна » Бик на ражњу, ватромет, ракија и народњаци: Погледајте како се Младеновац припрема за српску Нову годину

Бик на ражњу, ватромет, ракија и народњаци: Погледајте како се Младеновац припрема за српску Нову годину

од Други Пишу
0 коментар

У сусрет прослави православне Нове године 13. јануара, руководство општине Младеновац решило је да почасти своје суграђане на занимљив начин.

Навикли смо да грађани добијају различите дарове од својих градоначелника или председника општина, како би и на такав начин привукли бирачко тело, али општина Младеновац отишла је корак даље.

Уочи прославе Нове године по јулијанском календару 13. јануара, општина Младеновац позвала је грађане да је заједно дочекају и прославе дочек Нове године испред зграде Општине, а за то су припремили и прави „спектакл“ од догађаја.

 

Ударна игла и главна атракција бића бик на ражњу, који ће грађани добити како би мало „замезили“. Поред бика на ражњу, Младеновчани ће моћи да попију по коју чашу куваног вина, ракије или чаја.

У поноћ планиран је и ватромет, а све ће то бити прожето и обогаћено „звуцима народне музике“, како је најављено у организацији догађаја.

Оваква организација привукла је велику пажњу грађана ове општине, а неки су били веома критични због свега што је најављено.

„Продајте бика да излечимо неко болесно дете ком живот виси о концу“, „Боље би вам било да се позабавите огромним проблемима становништва ове општине, почев од сиромаштва, воде, која је за Божић била као орање“, само су неки од коментара грађана Младеновца на Фејсбук страници „За бољи Младеновац“.

Иако звучи надреално да се у 21. веку испред зграде општине пече бик на ражњу, Младеновчани су већ имали прилику да пробају вола који се пече на сред улице код општине. Наиме, прошле године за прослава Дана државности локално руководство СНС и председник општине Владан Глишић организовали су готово идентичну „церемонију“ као ове године.

Фотографије са платоа испред зграде општине Младеновац и тада су изненадиле многе грађане, али нема разлога да исто руководство ни ове године не примени идентичну идеју као и претходне године.

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар