Почетна » Бивша помоћница градоначелника Зрењанина: Нисам девојка која вређа децу, ја сам заправо жртва

Бивша помоћница градоначелника Зрењанина: Нисам девојка која вређа децу, ја сам заправо жртва

од Други Пишу
0 коментар

Вера Милошев, помоћница градоначелника Зрењанина из редова партије Заветници која је поднела је оставку на ову функцију, након недељу дана ћутње, обратила се јавности, тврдећи да читав инцидент са тројицом дечака у биоскопу има обрнуту конотацију, где су она и њен вереник заправо жртве.

Подсетимо, окршај у зрењанинском биоскопу у недељу увече попримио је национални ниво, када се сазнало да се вербално и уз претње, Вера Милошев заједно са својим вереником Ненадом Сарићем, обрачунала са тројицом дечака, од којих је најмлађи са потешкоћама у развоју.

Како тврди отац овог најмлађег дечака, који је поднео и кривичну пријаву, Саво Михајловић, приликом изласка из биоскопа, прво је тројицу дечака напао вереник помоћнице градоначелника, који је његовом сину рекао „како му није место у биоскопу и да не жели више да га види ту“, а дечацима се неколико пута унео и у лице, подсећа Данас.

Свађа се наставила када су дошли родитељи деце: уношење у лице, али и насртај саме Милошев, која је како тврди Михајловић, мајку једног дечака ухватила за руку и рекла јој „знаш ти ко сам ја, ја сам помоћник градоначелника, видећете ви“, да би им поновила да дете више не сме у биоскоп, а за крај обраћања показала им је и средњи прст.

Милошев, након што је напустила важну градску функцију, каже да су дечаци заправо напали њих, да најмлађег дечака који има потешкоћа у развоју није ни приметила, нити му се обраћала, а када је мајка једног од дечака почела да прети својим положајем у тужилаштву у Београду, одговорила, да је и она помоћница градоначелника, што нема никакве везе са том препирком.

„Није се чула моја страна, јер после салви изречених увреда, етикетирања, каљања мене, прво као жене и мог угледа, младости и на све то лажно изнетих прича у јавност, тотално обрнуте конотације, изокренутих и наметнутих речи (попут чувене ‘знаш ти ко сам ја“), извртања теза, ја нисам могла изаћи и обратити се тек тако без обавештења надлежних институција које су се бавиле овим случајем, и да због моје постојеће функције себи дозволим да изађем са половичним информацијама у јавност, као што су неки већ дозволили да ураде. Ја нисам девојка која на било који начин вређа децу. Ја се децом бавим, дружим, помажем“, рекла је она.

У овом тренутку, оно што јој је најбитније било и за шта се кроз живот борила је каже, очување породице. Сада, додаје, њена породица заједно са њом, проживљава најгори период живота, јер знају да то у медијима нису они.

„Сада ћу рећи оно што је већина јавности и одређених политичара (који су неосновано излазили и блатили моје име, презиме и лик) очекивала. Излазим јавно, гледајући све у очи, јер иза мене стоји истина, сигуран став, докази и бог. Излазим да кажем да дајем оставку на место помоћника градоначелника. Каква је истина, то ће се знати када све изнесемо грађанима путем медија и других канала. Ничега се не бојим, јер ће правда доћи временом, а ја ћу се изборити да сви који желе да знају све о овом догађају, то и виде“, наставила је она.

Њен вереник је у разговору за зрењанинску КТВ рекао да су дечаци били изузетно непристојни и бучни, те да их је само на крају филма питао „што су дошли на пројекцију која их не занима“. Признаје да је погрешио што није током филма покушао да дође до неког из биоскопа и замоли га да смири дечаке.

Како је додао, након те реченице двојица старијх дечака су почели да га вређају, псују му мајку и зову га напоље да се потуку, док најмлађи дечак са потешкоћама у развоју, како ће се касније испоставити, није уопште био предмет било какве расправе.

Са оцем једног од дечака, кад су изашли из биоскопа, је имао, истиче, конструктиван разговор, али један од двојице старијих момака није престао ни тада да му прети, због чега га је, каже, отац два пута чак и ударио, што ће се, претпоставља, видети на снимцима са камера.

Свађа се наставила када је дошла мајка једног од старијих дечака, када се укључила и Вера Милошев, која твди да ову жени није вукла за руку нити јој претила функцијом, а на крају јој није показала средњи прст него палац.

„Обраћам се актерима догађаја и посредним актерима (оним пунолетним, а они добро знају на кога мислим) да ћу се изборити путем судства и тужби за све, а највише за правду и истину коју ћу пласирати у јавност. Живимо у времену када је све покривено видео надзором. Ја дубоко верујем да је на снимцима све врло јасно, да се види о чему се ради и ко је у ствари носилац кривице свакодневне расправе у реалном животу, која је попримила облике злочиначке природе. Моју страну се нико сада неће ни трудити да чује, прича је већ попримила облике какве јесте“, додала је Милошев.

Жао јој је јер изгледа, каже, није дорасла функцији на којој је била, јер има у себи ипак то нешто „људско и борбено“, јаче од ње, да добронамерним саветом исправи неправду, скрене пажњу и укаже ако је неко у опасности, али и одговори на изговорену ноторну лаж.

„У овом случају, ноторну лаж, оног момента када почиње да се узима у уста дете са посебним потребама од стране њему блиске рођаке“, додала је она.

На крају истиче, да је битно поменути да филм који се ту ноћ приказивао је означен као категорички осетљив, тежак за гледање људима одређених година и осетљивог здравља и пита зашто је таквој врсти филма присуствовало троје малолетних лица без надзора родитеља или старијег пратиоца.

KTV/You tube/Printscreen

Данас/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар