Почетна » Бивши члан Јеремићеве партије основао покрет „Да се струка пита“

Бивши члан Јеремићеве партије основао покрет „Да се струка пита“

од admin
0 коментар

 

Покрет је основан, како се наводи, да на једном месту окупи све појединце, групе, удружења грађана, покрете који желе да на један другачији начин проговоре о проблемима с којима се суочава друштво у Србији.

Владимир Ковачевић, који је донедавно био члан председништва и председник Одбора за привреду и предузетништво Народне странке, навео је да намерава да удруживањем сличних организација и повезивањем појединаца створи снажан покрет који нуди решења и предлаже конкретне мере.

„Тим који је окупио Ковачевић састављен је од појединаца остварених у својим професијама, који ће се бавити заговарањем прецизних механизама преко којих морају да се превазиђу грешке које су прављене у прошлости, а ускоро се очекује и низ трибина широм Србије на којима ће све бити представљено“, додаје се.

Промоција покрета заказана је за уторак, 14. децембар, у Београду, уз како је у најави наведено, присуство „врхунских стручњака из различитих области“.

У саопштењу је наглашено да покрет не размишља о учешћу на изборима и да одлука о томе зависи од спремности политичких организација у Србији да „коначно прихвате да се само програмом могу супротставити садашној власти и да конкретна решења у политици морају заменити личне политичке обрачуне“.

„Оно што је дефинитивно јесте да покрет ‘Да се струка пита’ нема намеру да прави коалиције са странкама које тренутно врше власт, већ да својим деловањен промени комплетан амбијент и начин бављења политиком у Србији“, истиче се у саопштењу.

Саша М. Стајић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар