Почетна » Бивши функцонер СНС-а из Крагујевца поднео кривичну пријаву против градоначелника

Бивши функцонер СНС-а из Крагујевца поднео кривичну пријаву против градоначелника

од Други Пишу
0 коментар

Зоран Младеновић, доскорашњи заменик председника Скупштине града Крагујевца и некада високопозиционирани члан СНС-а, поднео је кривичну пријаву против градоначеника Николе Дашића и градске већнице Сање Туцаковић, због индиција да надлежним органима нису пријавили да је приликом провере диплома свих запослених било и оних “које нису прошле верификацију”.

Младеновић је у кривичној пријави навео да су градоначелник Дашић и градска већница Туцаковић, за поједине запослене на високим позицијама у Градској управи, знали да немају валидне дипломе, али да против њих нису покренули никакав поступак.

У Младеновићевој кривичној пријави у коју је и наш портал имао увид, између осталог се наводи да су водећи људи града, извршили кривично дело – непријављивање кривичног дела и учиниоца, те од тужилаштва тражи да буду процесуирани по закону.

“ Чланица Градског већа Сања Туцаковић и градоначелник Никола Дашић као службена и одговорна лица у поступку верификације (провере) диплома запослених у Градској управи, а након добијања података од надлежних републичких органа да одређене дипломе нису прошле верификацију, односно да су фалсификоване, нису пријавили извршење кривичних дела. За таква дела по службеној дужности се гоне извршиоци, као и службена лица која су издала такве дипломе, а Дашић и Туцаковић нису покренули поступак за накнаду штете учињене граду Крагујевцу”, написао је Младеновић у пријави.

Он је додао и да постоје индиције да су за неке запослене на високим позицијама у Градској управи, Дашић и Туцаковић прикрили да су њихове дипломе неважеће, при чему су, како каже, “били урачунљиви, поступали са умишљајем и свесни да је њихово дело забрањено”.

Он је од Основног тужилаштва у Крагујевцу затражио да се службеним путем дође до података Градске управе које дипломе нису прошле верификацију.

Подсетимо, Зоран Младеновић је средином јула ове године поднео оставку на функцију заменика председника Скупштине града Крагујевца и иступио и СНС-а.

Иначе, он је широј јавности постао познат, када је почетком 2021. године, против њега поднета пријава за сексуално узнемиравање службеница Градске управе.

Пријаву су поднеле две запослене, а Основно јавно тужилаштво у Крагујевцу, крајем 2021. године одбацило је ове кривичне пријаве као неосноване.

Zoran Mladenović Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Александра Петровић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар