Почетна » Бивши председник Гроцке, као испомоћ напредњацима ?

Бивши председник Гроцке, као испомоћ напредњацима ?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Владан Зарић затим оснива групу грађана „Снага грађана“ коју касније преузима Горан Пекарски. Ова група грађана, практично до 2012. године је била у власти у Гроцкој. Након што је Горан Пекарски (сада већ бивши народни посланик СНС-а) преузео „Снагу грађана“ , Владан Зарић се повукао са политичке сцене. Био је распоређен на место вд. директора „Воћарских плантажа“ Болеч. Недавно је на опозиционом скупу речено да је починио кривично дело (крађе новца)  док је управљао ПКБ – ом. За локалне изборе 2020. године, покушао је да оформи  странку „Спас“ на територији Гроцке, међутим, након што је дошло до прекида сарадње са Шапићем, одустало се од идеје изласка на изборе те године.

Владан Зарић се од недавно активирао и у редовима СНС-а Гроцка. Судећи по фотографијама које је објавио ОО СНС-а Гроцка, Зарић је догурао и до изборног штаба владајуће странке (насловна фотографија).

 

Међутим, шта је тачно Владан Зарић у СНС-у и зашто се све више појављјуе на скуповима владајуће странке, одговора нема, барем не од самог актера ове приче. Наиме, Владан Зарић  до објављивања овог текста, није одговорио на питање новинара Жиг инфа, везано за појављивање фотографија на друштвеној мрежи Фејсбук.

Према сазнањима Жиг инфа, последњи успех прикупљања потписа локалних напредњака за кандидатуру Александра Вучића, је заправо дело Владана Зарића. Наиме, након кикса са прикупљањем потписа за градске и парламентарне изборе, Владан Зарић је предложио другу методологију скупљања потписа, тачније програм који је већ коришћен за неке опозиционе странке из Гроцке. Како ће се испоставити, тај програм ће се после користи  на подручју Београда за прикупљање потписа за председничку кандидатуру Александра Вучића. Програм је преправљен за такве потребе у сарадњи са Већником Александром Рајковићем. Идејни творац програма је један Зарићев пријатељ из Гроцке, који је виђен тог дана у Калуђерици и који је радио на усавршавању програма. Наводно, Зарић није члан СНС-а, али је од јануара ове године активан у реорганизацији овог одбора, на позив новог повереника Александра Јокића.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар