Почетна » „БЛИЦ“ ПРОНАШАО ВУКСАНОВИЋА Бивши министар није ни бескућник ни без посла, ево шта је ИСТИНА

„БЛИЦ“ ПРОНАШАО ВУКСАНОВИЋА Бивши министар није ни бескућник ни без посла, ево шта је ИСТИНА

од admin
0 коментар

Слободан Вуксановић, бивши министар просвете Србије, како сазнајемо, није ни бескућник ни без посла што су објавили поједини медији, већ је запослен као професор на приватном Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије, а живи у стану на Врачару.

„Блиц“ је данас на факултету посетио Вуксановића, који нам је рекао да је „и професионално и стамбено испуњен“.

– Задовољан сам послом који обављам, радим са студентима, волим их и они воле мене – казао нам је Вуксановић и навео да живи на Врачару, где је и одрастао.

Он је рекао да и јесте и није изненађен причом која је појавила о њему да је бескућник.

– Изненађен сам јер ми ово личи на бизарни филмски сценарио, нарочито што сваки дан идем на посао пешице – навео је Вуксановић.

Како наводи, у политици је од 1989. године, па му је јасно да се пред изборе увек лансирају спин приче.

– Међутим, у политици нисам већ 10 година. Можда је ово наговестај каријере неке, мада професуру не би оставио – додао је Вуксановић.

У овој високошколској установи су за „Блиц“ потврдили да Вуксановић, по образовању доктор наука, ради код њих, а на сајту је наведено да је 2014. изабран за доцента.

Да приче о томе да је бивши министар бескућник и да се отуђио од људи не стоје, потврдио нам је и Вуксановићев први комшија, писац Душан Недељковић. Он је испричао да бивши министар живи врата до њега, да је пристојан и добар комшија, као и да га је срео јутрос и да је био изненађен причама да је бескућник, без посла и без стана.

– Скоро сваки дан се виђамо на степеништу и на терену за баскет близу зграде. Образован до мог личног запрепашћења, начитан, полемишемо о свему, он са своје, ја са своје стране погледа на свет. Никада није без осмеха, има своје текуће дилеме и то је то – закључио је Недељковић.

Вуксановић је до пре три године радио на Државном универзитету у Новом Пазару, где је, према сопственим речима, поднео оставку.

 

– Код нас је био запослен као доцент, и на то место је поново био реизабран. Након тог реизбора, Вуксановић је са универзитета отишао својом вољом – потврдила је за „Блиц“ Биљана Думић, портпаролка Државног универзитета у Новом Пазару.

Како је навела, могућ разлог за Вуксановићев одлазак био је то што је „вероватно очекивао да ће бити изабран за ванредног професора, али се то није догодило“.

Vuksanović kada je bio ministar 2004. godine

Вуксановић када је био министар 2004. године

„Блиц“ је трагом шокантне вести о проблемима бившег министра, контактирао и неколико његових некадашњихстраначких колега из ДСС, где је једно време био директор Информативне службе. Неки од њих рекли су да га „годинама нису видели, да су затечени информацијама и да су забринути због написа у медијима“.

– Један пријатељ ми је рекао да ја Вуксановића видео пре неколико дана код Вуковог споменика на Звездари. Каже да је био у папучама, доњем делу тренерке, да је носио неку кесу, и да је зарастао у браду. Рекао сам му да прича глупости, и нисам му поверовао – испричао нам је један од чланова ДСС, али нико од ДСС-оваца са којима смо расзговарали није покушао да ступи у контакт с Вуксановићем протеклих година.

Други бивши страначки колега наводи да га је последњи пут видео још 2012, да су кратко поразговарали.

– Био је скрхан због развода, али је био веома задовољан послом на Универзитету. После тога га више нисам видео – прича он.

Лана Гедошевић    Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар