Почетна » Борис Тадић спреман да пошаље имена кандидата за посланике носиоцу листе „Србија против насиља“

Борис Тадић спреман да пошаље имена кандидата за посланике носиоцу листе „Србија против насиља“

од Други Пишу
0 коментар

Спремни смо већ данас да потпишемо коалициони споразум и пошаљемо имена која би представљала СДС на овој (Србија против насиља) листи, написао је Борис Тадић, бивши председник Србије, и лидер ове ванпарламентарне странке у одговору Мирослав Алексићу, који је најављен као носилац заједничке листе проевропских странака, заједно са Мариником Тепић.

„С обзиром на то да је и данас Алексић јавно изнео да се чека на одговор СДС-а, у саопштењу медијима смо и јавно поновили оно што је наш одговор све време. Зарад општег интереса, СДС прихвата да буде део ове листе и позива да се сви сукоби и сујете оставе по страни.

Такође сматрамо да калкулације у вези са бројем мандата не смеју бити препрека нашој заједничкој борби и због тога прихватамо и минимум од 2-3 пролазна места. Спремни смо већ данас да потпишемо коалициони споразум и пошаљемо имена која би представљала СДС на овој листи“, написао је Борис Тадић у објави на платформи Икс.

Потом је проширену верзију ових објава свог лидера Социјалдемократска странка послала медијима у облику саопштења. Тадић је ту поновио да „без обзира на неслагања са политичким деловањем неких од учесника ове листе, зарад општег интереса и јединства опозиције СДС прихвата понуду да буде део ове листе“ и додао: „Зарад стварне борбе против насиља, кључно је да сви оставимо све сукобе и сујете по страни“.

Гостујући у емисји „Иза вести“ Данице Вученић, Алексић је на питање да ли ће СДС Бориса Тадића постати део листе Србија против насиља, каже да није добио информацију да су прихватили да буду део коалиције.

„Може да се догоди да нам приђу неке групе грађана са локала и нека удружења, и то је то“, поручио је, преноси се на порталу Н1.

Foto: Beta/Milan Obradović

Данас онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар