Почетна » Боровић: Самоубилачко задуживање је освета будућим генерацијама Србије

Боровић: Самоубилачко задуживање је освета будућим генерацијама Србије

од admin
0 коментар

 

Ово самоубилачко убрзано задуживање је својеврсна освета генерацијама које долазе, јер ће им оваквом неодговорном политиком бити везана омча око врата које ће се тешко ослободити.

Стабилност јавних финансије Србије су „Потемкинова села“ и тешка обмана режима, и нико са сигурношћу више не може да утврди тачан износ будућих кредитних обавеза државе ако се узму у обзир и потписани уговори чија реализација тек следи, а обавезе по њима почињу да теку.

Непознати су и услови под којима се узимају кредити али и колатерали којима се гарантује враћање кредита. Процена да је дуг за 10 година ове власти порастао 100 одсто је превише оптимистична и, нажалост, биће непријатних изненађења када се буде радио финансијски „инвентар“ после ње.

У ситуацији у којој се најављује глобално повећање камата, узимати кредите од 18 различитих комерцијалних банака и пет финансијских институција од готово две милијарде евра за само један дан, говори о тешкој финансијској ситуацији у коју нас је довела ова неодговорна власт.

Борислав Боровић
председник Одбора Народне странке за привреду и финансије

Можда ти се свиди

Оставите коментар