Почетна » Бошко Шиндић: Шапић плавим аутобусима баца прашину у очи Београђанима и скреће пажњу са важнијих тема

Бошко Шиндић: Шапић плавим аутобусима баца прашину у очи Београђанима и скреће пажњу са важнијих тема

од Жиг Инфо
0 коментар

– Најавом да ће да мења боју београдских аутобуса, трамваја и тролејбуса у плаво Александар Шапић поново баца прашину у очи грађанима и скреће пажњу са главних тема које их муче. Неко му је дао задатак да се, док траје расправа о литијуму, убаци у јавни простор и неком бесмислицом поново увреди Београђане поредећи црвену боју аутобуса са чувеним београдским киосцима К-67, чији се дизајн сматрао толико револуционарним да је био изложен и у Музеју савремене уметности у Њујорку – МОМА.

Шапић на овај начин избегава и да преузме одговорност за чињеницу да јавни превоз у главном граду није безбедан, да се скоро сваки дан неко возило запали или на други начин угрози сигурност путника или пролазника, као и да је одлуком да највећи број аутобуских линија додели сумњивом конзорцијуму блиском СНС бизнисмену Звонку Веселиновићу уништио ГСП. Плава боја неће допринети бољем превозу, већ искључиво стручно вођење саобраћајне политике и боља контрола свих возила, а посебно приватних компанија, којима он не сме ни да зуцне – изјавио је Бошко Шиндић, члан Председништва Србија центра и повереник Градског одбора Београ и додао да Шапић мора да одговори на питање колико ће његова нова генијална замисао да кошта Београђане.

– Тако је замајаво јавност са идејом да премести Титов гроб. Свака његова велика идеја нема везе са решавањем проблема у Београду. Није решио ниједан,само их производи сваки дан. Због приватног пројекта Београд на води добио је налог да Стари трамвајски мост доведе у небезбедно стање и на крају га сруши. То ће изазвати саобраћајни колапс у Београду неслућених размера. Добио је и задатак да, због изградње нових солитера Београда на води, аутобуску станицу премести на Нови Београд, пре завршетка унутрашњег магистралног полупрстена, завршетка логичне линије метроа и обезбеђивања превоза са те станице до града. Шта могу да очекују путници, али и становници новобеоградских блокова, када се укине и то мало трамваја који их превозе до лекара у Клиничком центру или центра Београда? Да ће аутобусима у новој, плавој боји имати бољу везу или да ће путовати сатима? На крају, свако Шапићево истрчавање као „корисно магаре“ СНС дебело кошта градски буџет – нагласио је Шиндић

Можда ти се свиди

Оставите коментар