Почетна » Боже драги, има ли те: СНС тражи демократске услове за изборе?!

Боже драги, има ли те: СНС тражи демократске услове за изборе?!

од admin
0 коментар

Напредњаци и социјалисти у Горњем Милановцу не престају!

Након оптужби да СНС отима чланове Дачићевој партији, као и критика које су напредњаци упутили председнику општине социјалисти Милисаву Мирковићу јер није дочекао премијера, актуелна је нова полемика.

Фото: Фонет

СНС сматра да састав Општинске изборне комисије није пропорционалан броју свих одборничких група, при чему СПС има више од половине, што је супротно закону.

Локалну власт у Горњем Милановцу чине СПС и СНС, а напредњаци оптужују председника општине Милисава Мирковића да није упутио захтев председници Скупштине општине Јадранки Достанић (СНС) да се то промени.

Они захтевају формирање нове комисије и тврде да је на изборима 2012. године прекрајана изборна воља грађана, када су погрешно прерачунати гласови и сумњају да се исто сада спрема.

Фото: Драгана Удовичић

Председник општине за агенцију Бета је изјавио да је комисија формирана пре две године и да у њој нема представника СНС, а да за то не сноси никакву одговорност.

– СНС је за свога члана предложила Милуна Достанића, супруга председнице Јадранке Достанић против које се због овога водио поступак пред Агенцијом за борбу против корупције, рекао је Мирковић.

Он је објаснио да је СНС неколико пута позивана да достави нови предлог и, после две године, учинили су то тек протекле седмице.

 

(espreso.rs)

Можда ти се свиди

Оставите коментар