Почетна Политика Божовић о закону који дозвољава убијање животиња: То је антиевропски, ја сам спреман и на штрајк глађу!

Божовић о закону који дозвољава убијање животиња: То је антиевропски, ја сам спреман и на штрајк глађу!

од admin
0 коментар

„То је антицивилизацијски предлог! И неће проћи макар ја штрајковао глађу у Скупштини Србије“ каже за „Блиц“ посланик ДС-а Балша Божовић поводом најава да се припремају измена Закона о добробити животиња.

Наиме како је „Блиц“ објавио Министарство пољопривреде припрема радни нацрт измене Закона по којима ће моћи да се убије свака напуштена животиња која се не удоми у року од 15 дана од смештаја у прихватилиште.

– То је антиевропски предлог! И противан је самом Закону о добробити животиња који смо усвојили и који гарантује да се животиња не сме усмртити и тај Закон је тиме управо и усклађен са европским законодавством. Боље им је и да не покушавају да са овим предлозима иду пред посланике – поручује Божовић.

Радни нацрт измена који тек треба да се нађе на јавној расправи, а који је узнемирио и удружења за заштиту животиња, уствари у пракси значи да ће пси и мачке које шинтерске службе ухвате имати само 15 дана живота од момента када се сместе у шинтерај, уколико се за њих не нађу власници.

Б. Јеловац   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар