Почетна » Бранимир Несторовић није само политичар и лекар, сад има и издавачку кућу: Власник је кућа, пословног простора и стана, али и завидног возног парка

Бранимир Несторовић није само политичар и лекар, сад има и издавачку кућу: Власник је кућа, пословног простора и стана, али и завидног возног парка

од Други Пишу
0 коментар

Тешко је „похватати“ све улоге професора доктора Бранимира Несторовића (70), којег смо некада знали само као дечјег пулмолога, а данас, поред активног бављења политиком, овај пензионер ради и у издаваштву. Наиме, Несторовић је власник и директор издавачке куће у којој је и једини запослени, а која штампа искључиво књижевна дела са његовим именом на корицама, док годишњи профит премашује милион динара.

Проф. др Бранимир Несторовић, каријеру је започео као лекар, педијатријски пулмолог и алерголог Универзитетске дечје клинике у Тиршовој, а данас је пензионисани професор Медицинског факултета Универзитета у Београду, политичар, народни посланик одликован Орденом Карађорђеве звезде другог степена, оснивач и председник Удружења “Витезова реда змаја“, на парламентарним изборима био је носилац листе “Ми – глас из народа”, он је и писац, али и издавач, власник и директор издавачке куће „Гносис Луx д.о.о.“, која се бави штампањем искључиво његових књижевних дела.

 

Beograd 20. mart 2024. Skupstina Srbije, zasedanje, sednica, poslanici dolaze na sednicu Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

 

Велико интересовање и продаја Несторовићевих књига експанзију је доживела током пандемије коронавируса, након бројних предавања која је држао и гостовања у медијима, где се сукобљавао са ставовима званичних здравствених власти и противио вакцинацији. Привукао је пажњу антиваксерске гомиле, али и радозналих, неупућених, неодлучних грађана. Посао у издаваштву био је логичан следећи корак.

„Човек за све“
Наиме, према доступним подацима Агенције за привредне регистре, Несторовић је законски заступник у својој издавачкој кући, у којој нема запослених.

Издавачка кућа овог доктора и политичара, према доступним подацима, у 2023. години била је у плусу за 10.000 евра, односно више од милион динара, док је само пословни простор, у којем се фирма налази, коштао 16.597.982 или нешто више од 140.000 евра, а за потребе овог пословања, на лизинг су купљена и два возила.

Према доступним подацима, његова фирма имала је преко милион динара трошкова за плате, током годину дана, тачније закључно са децембром 2023. године.

Писање књига и рад у издавачкој кући, међутим, није једини извор прихода овог дечјег пулмолога. Несторовић уредно прима пензију, чија се висина не може видети у имовинској карти, али добија и скупштински паушал у износу од 40.000 динара

Његове књиге, чија је тематика превасходно лечење алергија и природна медицина, продају се по ценама од 1.300 до 2.750 динара.

Хонорарни дечји лекар
Осим пензије, плате посланика, продаје књига, али и зараде од бројних предавања, не заборавимо на хонорар који добија радом у лекарској ординацији „Змај“, која се налази на истој адреси као и Несторовићева издавачка кућа на Вождовцу. У овој приватној здравственој установи, Несторовић се води као „главни консултант“, код којег се прегледи, због великог интересовања, како тврде његове колеге, заказују шест до осам месеци унапред.

И то није све, јер имовина доктора Несторовића не обухвата „само“ пословни простор са издавачком кућом и ординацијом. Овај пензионисани професор, према имовинској карти, поседује и две породичне куће, од којих је једна наслеђена, као и једноипособни стан. Такође, Несторовићев возни парк је на завидном нивоу, а у његовим рукама звецкају кључеви два приватна аутомобила марке Мазда и Ситорен Ц5.

Подсетимо, популарност Бранимира Несторовића нагло је скочила на самом почетку пандемије коронавируса, а грађани се и даље сећају његових контрадикторних и суманутих изјава и ставова, које је заговарао, још као члан “прве поставе” кризног штаба.

Вирус „хахаха“
У време када су чланови Кризног штаба за сузбијање вируса ковид-19 први пут јавно наступили 26. фебруара 2020. године на конференцији за новинаре у Председништву Србије, највише пажње привукао је управо Несторовић. Он је о ковиду говорио као о “најсмешнијем вирусу”, који је касније однео готово седам милиона живота.

Такође, против доктора Несторовића, део лекара из удружења „Уједињени против ковида“, поднео је пријаву Лекарској комори Београд, због повреде Етичког кодекса, односно због његове изјаве „да би пре умро него примио вакцину против коронавируса“, док је мушкарце у Србији саветовао да пре вакцинације “замрзну своју сперму”.

Од тада до данас лекар – антиваксер, теоретичар завере, доктор “Хаос”, стигао је до титуле посланика у Народној скупштини, након што је, на изненађење већег дела јавности, прешао цензус на последњим парламентарним изборима.

И без обзира на бројне титуле и функције, Несторовићево име у јавности увек ће асоцирати на апсурдне изјаве, иако његови пословни ангажмани нису нимало наивни, јер извори зарада и имовинско стање говоре о озбиљном бизнисмену, али на – „српски начин“.

Branimir Nestorović Skupština Srbije Foto:Amir Hamzagić/Nova

Ана Марковић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар