Почетна » Бркић: Нисмо учествовали у раду Скупштине АП Војводине јер су нарушени интегритет изборног процеса и суверена воља грађана

Бркић: Нисмо учествовали у раду Скупштине АП Војводине јер су нарушени интегритет изборног процеса и суверена воља грађана

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник Србија центра и носилац листе Србија против насиља у Војводини др Михаило Бркић изјавио је поводом конституисања Скупштине АП Војводине да је „пала дуга сенка на комплетан изборни процес, па према томе и на сам сазив парламента“.

„Са једне стране имамо 215 хиљада гласача Војводине који су гласали за коалицију Србија против насиља, чија је изборна воља да ми будемо у парламенту, а с друге стране интегритет изборног процеса и суверена воља грађана су озбиљно нарушени. То разлог зашто нисмо учествовали у раду седнице, да покажемо да ствари нису редовне“, рекао је Бркић за телевизију Н1.

Према његовим речима владајућој коалицији је потпуно јасно да постоји та сенка и да ће својски морати да се потруде да докажу да је та сенка у Војводини мања у односу на Републику.

„Трећина мандата у Скупштини припада опозицији што значи да ће Скупштина имати динамику. То је доста добар сигнал да ће расправа бити садржајна и даће ново светло ономе како покрајина треба да функционише. Бићемо активна опозиција и управо због тога нећемо ни прихватити да предложимо потпредседника Скупштине, функцију која нам припада као највећој опозиционој структури“, навео је Бркић.

Он је објаснио да постоје два пола у односу према аутономији Војводине.

„С једне стране је то пол укидања аутономије, а са друге пол враћања на статус из Устава 1974. Ти полови не уживају поверење бирача у Војводини. Наша коалиција јесте хетерогена, али смо увек спремни да салушамо агрументе и понудимо решења. Другим речима, ми смо спремни да се бавимо демократијом“, закључио је Бркић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар