Почетна » Брнабић: Договор није постигнут зато што се све поново свело на датуме

Брнабић: Договор није постигнут зато што се све поново свело на датуме

од Други Пишу
0 коментар

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је да на данашњем састанку са опозицијом није постигнут договор зато што се све поново свело на датуме.

„Нисмо постигли договор зато што се све поново свело на разговоре о датумима, данас нешто више и о изборним условима, али коначно, ултимативно је постављен датум“, рекла је Брнабић.

Казала је да опозиција није данас желела да разговара о бирачком списку, изборним условима ОДИХР-а и да ли они треба да се имплементирају пре или касније.

„Изборе не можете да имате још три године, уколико желите да испоштуијете да избори не могу да се организују минимум годину дана пре него што се препоруке имплементирају“, навела је Брнабић.

Председница парламента је нагласила да је „у смислу конструктивности, размене мишљења, аргумената“, данашњи састанак „био апсолутно далеко најбољи до сада“.

„У том смислу јако, јако добар састанак, и дијалог којим би се поносио сваки парламент на свету. Мислим да је то тај тон и понашање које ми дугујемо нашим грађанима“, поручила је Брнавбић.

Формирају се два радна тела: За препоруке ОДИХР-а и за бирачки списак

Брнабић је најавила да ће бити формирана и два радна тела од којих ће се једно бавити изменама и допунима свих релеватних закона којима се примењују ОДИХР-ове препоруке, а друго вршњем увида, контроле, надзора над бирачким списком и, по потреби, његовом ревизијом.

„И ја се надам да ће и представници опозиције груписане око ‘Србије против насиља’ узети учешће у том раду. Опозиција коју представља листа ‘Ми глас из народа’ је потврдила да ће они свакако узети учешће у овом раду и ја им на томе заиста од срца захваљам“

Четврти састанак парламентарних странака власти и опозиције о изборним условима и препорукама ООДИХР-а, завршен је данас без успеха.

Потредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић изјавила је да није било никаквог договора на, како је рекла, „још једном покушају састанка“, и поручила да ће коалиција „Србија против насиља“ одлуку о изласку на „такозване расписане београдске изборе саопштити у петак“

Foto Peđa Vučković

Б. Н.  Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар