Почетна » Брнабић: Претпостављам да је општински одбор СНС пробао да контактира Бастаћа

Брнабић: Претпостављам да је општински одбор СНС пробао да контактира Бастаћа

од Други Пишу
0 коментар

Повереница Српске напредне странке (СНС) за Београд Ана Брнабић изјавила је да „може да претпостави“ да је општински одбор СНС на Старом граду покушао да разговара са носиоцем листе „Чувари Старог града“ Марком Бастаћем о формирању локалне власти.

Упитана да ли је било контаката СНС са Бастаћем, Брнабић је казала да се није бавила тим питањем већ да је то посао општинског одбора СНС на Старом граду.

„Могу да претпоставим да је било (разговора), било би неозбиљно да нису покушали да имају комуникацију. Ми као СНС увек покушавамо да имамо комуникацију са свима. Неки пристану, неки не. Шта ће се даље дешавати, то је на општинском одбору“, рекла је Брнабић у парламенту оговарајући на питања новинара после састанка Радне групе за унапређење изборних услова.

Она је додала да је за наредну недељу заказала седницу београдског одбора СНС.

Носилац листе „Чувари Старог града“ Марко Бастаћ изјавио је раније данас да ће разговарати о формирању власти у тој општини „са свима“, али да ће преговарати само с онима који су спремни да прихвате „апсолутно цео програм“ те листе.

Упитан да ли је разговарао с представницима Српске напредне странке (СНС), Бастаћ је рекао да разговора није било, али да је „било порука преко посредника“ у смислу питања да ли је могућ било какав разговор.

Коалиција „Бирамо Стари град“ је раније упутила званичан предлог листи „Чувари Старог града“ за сарадњу и формирање власти у тој општини, наводећи понедељак као рок за одговор.

На локалним изборима 2. јуна листа „Бирамо Стари град“ освојила је 23 мандата, коалиција око Српске напредне странке 21, док је за формирање већине и једнима и другима неопходна Бастаћева листа, која је освојила 10 мандата.

Foto N1

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар