Почетна » Брнабић: Простор за повећање плата већи него што мисли Фискални савет

Брнабић: Простор за повећање плата већи него што мисли Фискални савет

од admin
0 коментар

Ана Брнабић изјавила је да је простор за раст плата нешто већи него што то процењује Фискални савет.

Премијерка је такође најавила да ће Влада ускоро објавити за колико процената ће бити повећане зараде.

„Верујем да имамо мало више поростора, али разговараћемо и са њима“, рекла је Брнабић новинарима у Коцељеви и подсетила да Влада ни раније није увек у свему имала потпуно разумевање Фискалног савета Србије.

Брнабић је истакла да је влада до сада показала да је довољно одговорна да доноси одлуке које неће угрозити фискалну стабилност у Србији.

Наводећи да је Фискални савет конзервативан и строг, Брнабић је рекла да је добро што је такав јер дају простор да „можемо да се држимо у балансу“.

Председник Фискалног савета Павле Петровић рекао је јуче да постоји простор за повећање плата и пензија у јавном сектору у 2018. и то до пет одсто у просеку.

Премијерка је најавила је да ће 14. октобра на конференцији за новинаре представити резултате рада Владе Србије у првих сто дана рада.

Истакла је и да је у првих месец дана била забринута, али да је данас задовољна оним што је урађено.

Детаљније ће о томе, каже, половином октобра, али је већ сад јасно да је урађено јако пуно, иако је њен кабинет кренуо са радом у доста тешким околностима, будући да је тада био штрајк у „Фијату“, протест малинара.

„То смо решили, стабилизовали смо се, и кренули смо храбро напред у континуитету са претходном владом“, рекла је Брнабић.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар