Почетна » Брнабић: Расправе на седницама Владе су добра ствар

Брнабић: Расправе на седницама Владе су добра ствар

од admin
0 коментар

Ана Брнабић је истакла да је једини разлог што се Нацрт закона о родној равноправности није до сада нашао на седници Владе тај што је то веома важан закон и што је битно да може да буде имплементиран од првог дана.

Брнабићева истиче да је било доста дебата у јавности око тог закона, који је, каже, јако важан и захвалила је председници Координационог тела за родну равноправност Зорани Михајловић јер је на њему радила.

Премијерка поручује да и то што постоји Координационо тело показује да је цела Влада посвећена тој теми.

Поновила је да предлог тог закона није прослеђен Влади на усвајање само зато што Влада озбиљно схвата ту област и тај закон, „а не као неке у прошлости“.

Премијерка каже и да морамо да водимо рачуна да не донесемо закон који ће бити „као БМВ, а да у стварности возимо ‘фићу'“, те да је најважније да он може да се примени од првог дана.

Указује да закон предлаже нова решења, као што је оснивање нове Канцеларије за родну равноправност у оквиру Владе, већи ангажман инспекција и да треба видети да ли се преклапају надлежности те канцеларије и сектора за родну равноправност у Министарству за рад.

„Мене изненађује као председницу владе да ми као друштво када имамо несалгања око нечега гледамо на то као на негативну ствар. Апосолутно је добра ствар да сви у влади не деле исто мишљење јер то, када би сви исто размишљали, не би довело до оптималних решења“, подвукла је премијерка.

Објаснила је да то што у овом тренутку тај законски предлог није на агенди Владе не значи да Влада или неки њен члан није за тај закон, и поновила да је реч о томе како ће се закон имплементирати.

Како је рекла, сигурна је да је Координационо тело направило добар нацрт, јер је рађен у сарадњи са НВО, међународним партнерима.

„Сада је питање његова имплементација“, указала је Брнабићева.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар