Почетна » Брнабић: Струја ће минимално поскупети, због обновљивих извора

Брнабић: Струја ће минимално поскупети, због обновљивих извора

од Други Пишу
0 коментар

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да што се тиче цене струје мисли да ће уследити мало усклађивање и то због трошкова за обновљиве изворе енергије.

„Даћемо све од себе да сачувамо цену струје тако да будемо конкурентни и да нова цена не буде удар на животни стандард грађана, посебно док не решимо проблем са увезеном инфлацијом“, рекла је премијерка гостујући на ТВ Прва.

Навела је да држава мора да додатно улаже у нове енергетске капацитете и реверзибилне хидроелектране, како би се обезбедило балансирање извора енергије и производила додатна зелена енергија.

Према њеним речима то су ипак проблеми из средњорочног домена, а тренутно је најважније да се обезбеди да буде довољно енергената за предстојећу зиму.

“ На томе тим Владе Србије ради заједно са тимом председника Србије и то нам је приоритет. Верујем да ћемо на зиму имати довољно енергената и обезбедити грађанима грејање и квалитет живота на који су навикли“, рекла је Брнабић.

Истакла је да је веома добро што је председник Србије Александар Вучић успео да са председником Русије Владимиром Путином испреговарао гасни аранжман за наредне три године те да се гас утискује у додатна гасна складишта у Мађарској и оно у Банатском Двору.

„Што се угља тиче, фокус нам је да покушамо да увеземо довољне количине угља и да какво год буде било копање ове зиме, да угља имамо довољно“, навела је премијерка

Истакла је да Влада Србије ради на очувању стандарда становништа на више начина, кроз контролу цена основних животних намирница, када усклађује цене горива гледа да нове цене не буду шок за грађане а очувању стандарда ће према њеним речима нарочито помоћи најављено повећање плата и пензија.

Тањуг/Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар